Русия третира НАТО като враг. Затова и България се приема

...
Русия третира НАТО като враг. Затова и България се приема
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: България е вражеска държава за властите в Москва

Русия третира НАТО като зложелател. Затова и България се приема от управляващите в Москва като вражеска страна. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия вицепрезидентът на Асоциацията на атлантическия контракт Елена Поптодорова.

Тя разяснява разразилия се скандал с съветското посолство. „ Страната ни принуди, предоставяйки нота на съветския дипломат да бъде отзован посланик, разконспириран като разузнавач. Държавата ни е отказала виза и на новия съветски боен аташе “, напомни водещият Виктор Николаев.

„ Това наподобява е скандал в нашите очи, тъй като е тематика, която бе доста внимателно заобикаляна и всеки опит да се разисква носеше вреди за тези, които посмеят да я издигнат. Най-сетне тази „ свенливост “ е преодоляна и можем да обсъждаме сходен проблем, който не е единствено за България. Във Англия, Германия, Австрия, Швейцария се случват сходни неща “, съобщи Поптодорова.

„ В какъвто и да било документ на НАТО не съществува толкоз остри реплики, както в съветските книжа. Гърция също прогони двама дипломати поради опита да въздействат за контракта с Македония. И от Северна Македония даже бяха експулсирани руснаци “, добави тя.

Тя разяснява и абсурда с прелетелият над България съветският военно-транспортен аероплан, на борда на който е имало зенитни ракети С-400.

Не може да пропускаш самолети без да знаеш какво има на борда, акцентира тя.„ Да въоръжаваш Сърбия не е необичайно, само че и Турция, която е в НАТО, си е знамение “, сподели пък водещата Аделина Радева.

Може да се допусне прехвръкване над страната ни, само че да е с ясни условия, да се знае какво има на борда, съобщи някогашният ни дипломат в Съединени американски щати.

„ В Ниш е явната военната съветска база в Сърбия. Ако там бъде оставен тази установка, значи покрива България и целия Балкански полуостров “, изясни тя.

Турция обаче прави всичко, което желае в НАТО, разяснява пък Виктор Николаев.

„ Прави го и опитва до каква степен може да стигне. Ердоган няма да се самоизвади от НАТО. Тревожното е в Сърбия. Там има развой, сходен на това, което прави турският президент “, съобщи Поптодорова.

„ Крайно време е да се отърсим от този боязън, с цел да не си опорочаваме възможностите и потребностите за груповата защита, която употребяваме единствено за чадър от НАТО “, сподели още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР