Русия свали 31 дрона, изстреляни тази нощ от Украйна над

...
Русия свали 31 дрона, изстреляни тази нощ от Украйна над
Коментари Харесай

Русия обяви, че е свалила 31 украински дрона над своя територия

Русия смъкна 31 дрона, изстреляни тази нощ от Украйна над Белгородска, Брянска и Курска област, съобщи Ройтерс, като се базира на министерството на защитата.

Не се оповестява за жертви или вреди.

Освен това украинските сили са изстреляли касетъчни муниции в няколко села в южната Брянска област в Русия, написа в " Телеграм " регионалният шеф Александър Богомаз. Той добави, че жертви няма, макар че няколко къщи са били изумени. Ройтерс не може да удостовери информацията от самостоятелен източник, а за момента няма коментар от държавното управление в Киев.

Украйна получи касетъчни муниции от Съединени американски щати и твърдеше, че ще ги употребява единствено с цел да изтласква противников военни. Руските представители в Брянск и други области, граничещи с Украйна, неведнъж упрекнаха украинските въоръжени сили в разхвърлян обстрел, отбелязва Ройтерс.

Касетъчните муниции са неразрешени допълнително от 100 страни. Обикновено те изхвърлят голям брой по-малки бомби и могат да убият огромен брой хора на забележителна повърхност, а тези, които паднат и не съумеят да се взривят, съставляват заплаха в продължение на десетилетия. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР