Русия стриктно изпълнява Договора за открито небе. Обвиненията на САЩ

...
Русия стриктно изпълнява Договора за открито небе. Обвиненията на САЩ
Коментари Харесай

Москва: Стриктно изпълняваме договора Открито небе

Русия прецизно извършва Договора за намерено небе. Обвиненията на Съединени американски щати са голословни.
Това съобщи пред РИА Новости първият заместник-председател на Комитета на Съвета на федерациите по защита и сигурност Евгени Серебренников.

Припомняме, по-рано стана ясно, че Съединени американски щати замразява съдействието с Русия в границите на контракта " Открито небе " до момента в който Москва не се върне към неговото спазване, предадоха осведомителните организации претекстовете на Вашингтон. В закона за бюджета (National Defense Authorization Act), който към този момент е подписан от президента Доналд Тръмп, е включен специфичен текст за това.

" Обвиненията на Съединени американски щати по нас адрес са извънредно голословни. Русия извършва контрактуваното в цялостно сходство и в период - по този начин, както и договорът за заличаване на химическите оръжия ", съобщи Серебренников.

Припомняме, Русия и Съединени американски щати са измежду 34 страни, които са се подписали под контракта за определяне на режима " Открито небе " (ДОН), допускащ осъществяването на наблюдателни полети над териториите на страните членки.

Договорът за определяне на режима Открито небе (ДОН) е открит за сключване на 24 март 1992 година в Хелзинки. Той влиза в действие от 01 януари 2002 година, след одобрение от всички страни по него.
Република България подписва контракта на 24 март 1992 година и го ратифицира на 15 април 1994 година

На 27 септември 2017 година Москва заплаши Вашингтон с ограничения по този контракт, защото не беше удовлетворена от неговото осъществяване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР