Русия - страна на възможностите, гласи началото на най-странната обява

...
Русия - страна на възможностите, гласи началото на най-странната обява
Коментари Харесай

Грабвайте лаптопите и дружно към Бахмут

" Русия - страна на опциите ", гласи началото на най-странната публикация за програмисти в България. Руското посолство всред постовете си за " връщането на Крим в състава на Русия " и детски писма до " съветския боец избавител на фронта " предложи на българските софтуерни инженери да отидат да работят в софтуерно най-развитата страна в света. По някаква странна причина обаче обявата е съпроводена със фотография на основания от войнолюбци и фашисти MacBook, а не на миролюбивия преносим компютър " Гравитон " да вземем за пример. " Наистина офертата е чудесна - всички ще сме доста щастливи! Само тръгнете и всичко ще е наред ", написа в един от мненията под истинската обява на посолството. " Ама да си взимаме ли западни компютри с нас, а и по-точно ние ли би трябвало да си ги купим? ", написа различен консуматор във Фейсбук. Други оферират услугите на финансисти и по-конкретно уменията на сина на Корнелия Нинова, отпътувал да се " джендъроса " в гнилия Запад.

" Русия - страна на опциите ", гласи началото на най-странната публикация за програмисти в България. Руското посолство всред постовете си за " връщането на Крим в състава на Русия " и детски писма до " съветския боец избавител на фронта " предложи на българските софтуерни инженери да отидат да работят в софтуерно най-развитата страна в света. По някаква странна причина обаче обявата е съпроводена със фотография на основания от войнолюбци и фашисти MacBook, а не на миролюбивия преносим компютър " Гравитон " да вземем за пример.

" Наистина офертата е чудесна - всички ще сме доста щастливи! Само тръгнете и всичко ще е наред ", написа в един от мненията под истинската обява на посолството. " Ама да си взимаме ли западни компютри с нас, а и по-точно ние ли би трябвало да си ги купим? ", написа различен консуматор във Фейсбук. Други оферират услугите на финансисти и по-конкретно уменията на сина на Корнелия Нинова, отпътувал да се " джендъроса " в гнилия Запад.

Истинският въпрос обаче се съдържа в различен коментар: " Що, бе, кво стана? Къде са ви хората? ", съпроводен от клоунски емотикон.

Сатирата настрани, този въпрос си има отговор. Една част от програмистите на Русия откриха гибелта си точно като " воини освободители на фронта " в Украйна. Друга част са в прилежащи на Русия страни, напуснали страната към частичната готовност през предходната година. Трета част са на Запад, където работят за противников компании. Една дребна част апропо са в България, където съгласно редица шефове на компании, с които " Капитал " контактува през последната година, войната докара повече руснаци, в сравнение с украинци - най-малко в IT сферата.
Реклама
Това е проблем за Русия освен на равнище програмисти, само че и на равнище демография. " Руският демографски призрачен сън става още по-лош ", писа The Economist при започване на март. Според данните на изданието, събрани от редица източници, смъртността в Русия поради пандемията и войната е скочила остро, ражданията са надолу, а в някои градове, съответно на изток, е мъчно да видиш мъже в дейна възраст. Или тъй като са на фронта, или тъй като са мъртви.

Как на този декор българските програмисти да не заловен куфари, раници, мешки, джапанки, военни ботуши, карирани ризи и униформи и да не идат в Русия, с цел да работят за " Яндекс ", чийто код беше хакнат и изтече през януари? В последна сметка предложения за такова особено работно място не идват всеки ден. Както написа различен български консуматор във Фейсбук: " Извинявам се, тимбилдингът в Бахмут ли ще бъде? "

Отговорът евентуално е не, тъй като много съветски " отбори " се изгубиха в покрайнините на украинското градче, което Евгений Пригожин превзема за осми път този месец. Но пък кой знае, може би, откакто не стана със пандизчии, ще стане с програмисти.
Свързани публикации IT зимата в България няма да бъде студена 13 януари 2023, 06:10 Украинските IT планове се насочват към България 18 март 2022, 06:30
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР