Русия спря днес газовите доставки за Европа по Северен поток-1,

...
Русия спря днес газовите доставки за Европа по Северен поток-1,
Коментари Харесай

Русия спря временно газовите доставки за Европа по „Северен поток-1”

Русия спря през днешния ден газовите доставки за Европа по " Северен поток-1 ", главния газопровод, по който върви съветски газ за Европа . Така тя ускори икономическата борба сред Москва и Брюксел и усили вероятностите за криза и ограничение на потреблението на сила в някои от най-богатите страни в района, съобщи Ройтерс.

Прекъсването на работата на " Северен поток 1 " за ремонт значи, че няма да тече газ към Германия от 01:00 ч. по Гринуич през днешния ден, 31 август, до 01:00 ч. по Гринуич на 3 септември, сподели съветският държавен енергиен колос " Газпром ".

Данните от входните точки, свързващи " Северен поток-1 " с немската газова мрежа през Балтийско море потвърдиха, че рано през днешния ден потокът е намалял до нула. Данни на оператора на " Северен поток-1 " демонстрираха, че потоците фрапантно са намалели в интервала  03:00-04:00 ч. централноевропейско време (01:00-02:00 ч. по Гринуич) спрямо час по-рано.

Европейските държавни управления се притесняват, че Москва може да удължи спирането в отговор на западните наказания, наложени й след нахлуването в Украйна, и упрекнаха съветския президент Владимир Путин, че употребява енергийните доставки като оръжие за водене на война. Москва отхвърля да прави сходно нещо.

Временното прекъсване на доставките е належащо за техническо обслужване и планови профилактични работи на единствения работещ още компресор, съобщи ТАСС, цитирайки информация от " Газпром ". Там означиха, че компанията " Сименс " би трябвало да прави сходно обслужване на елемента на всеки 1000 часа. Когато работата приключи и в случай че няма механически проблеми с оборудването, превозът на газ ще бъде обновен до равнището от 33 милиона кубични метра дневно , отбелязва ТАСС.

За разлика от 10-дневната профилактика на " Северен поток-1 " предишния месец идните ремонтни и други действия бяха оповестени преди по-малко от две седмици и се правят от " Газпром ", а не от " Северен поток AG ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР