Русия смята позицията на САЩ по разследването на терористичната атака

...
Русия смята позицията на САЩ по разследването на терористичната атака
Коментари Харесай

Захарова: Русия смята позицията на САЩ по разследването на терористичната атака в Крокус за пристрастна

Русия счита позицията на Съединени американски щати по следствието на терористичната офанзива в Крокус за пристрастна. Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, оповестяват съветски медии.

Дипломатът акцентира, че американските управляващи са се изложили, защото са почнали да крещят, като не са призовали за следствие, а са извадили Украйна от картинката.

" Тяхната ангажираност и присъединяване в тази история е явна ", съобщи още Захарова.

Тя изясни, че в случай че Украйна не е била забъркана, първите изказвания от страна на Съединени американски щати е трябвало да бъдат, че би трябвало да се организира следствие и да се показват обстоятелства.

Терористичното нахлуване в Крокус беше осъществено на 22 март 2024 година Група въоръжени мъже в камуфлажни облекла нахлуха в комплекса и откриха огън по мирните гости на концертния център. По последни данни след терористичната офанзива са открити телата на 139 жертви.

По-рано секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев съобщи, че Украйна стои зад терористичната офанзива в зала " Крокус " край Москва. По-късно шефът на ФСБ Александър Бортников съобщи, че показанията, дадени от арестуваните по време на разпитите, сочат, че в закононарушението има украинска диря.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР