Русия ще закрие консулството на Съединените щати в Санкт Петербург.

...
Русия ще закрие консулството на Съединените щати в Санкт Петербург.
Коментари Харесай

Русия гони 60 американски дипломати и закрива консулството на САЩ в Санкт Петербург

Русия ще закрие консулството на Съединените щати в Санкт Петербург. Това разгласи външният министър на страната Сергей Лавров, представен от ТАСС.
Руският първи посланик сподели още, че в отговор на американското решение да бъдат изгонени 60 съветски дипломати от Съединени американски щати Москва ще експулсира същия брой американски представители.
Москва към този момент предприе аналогична стъпка с Англия, като изгони 23-ма английски дипломати и закри консулството на Обединеното кралство в Петербург.
По-рано тази седмица Съединени американски щати (60 дипломати) и редица европейски страни (от един до няколко всяка) изгониха съветски дипломати в символ на взаимност с Англия по случая с отровения съветски сътрудник Сергей Скрипал. Според министъра Русия ще отговори огледално и на европейските страни, които са подхванали сходни стъпки. Към момента мярката не визира България, която само извика посланика си в Русия Бойко Коцев на съвещания.
Освен това съгласно Лавров Русия е поискала среща на Организацията за възбрана на химически оръжия, което да разиска отравянето на Скрипал. Той добави, че Москва още веднъж е поискала и достъп на съветски дипломати до дъщерята на Сергей Скрипал, Юлия, която също пострада при офанзивата. По-рано през днешния ден беше обявено, че тя се възвръща и към този момент не е в сериозно положение.
Съединени американски щати, Англия и редица европейски страни упрекват Москва за случилото се, откакто тя отхвърли да даде пояснения за случая с нервнопаралитично вещество, което съгласно английските проверяващи е употребявано при покушението и което се е произвеждало само в Съветския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР