Русия ще се опита да поеме пълен контрол над Донбас

...
Русия ще се опита да поеме пълен контрол над Донбас
Коментари Харесай

Украинските власти: Русия ще се опита да поеме пълен контрол над Донбас


Русия ще се опита да поеме цялостен надзор над Донбас в Източна Украйна, откакто завладя град Лисичанск и пое надзор над основната област Луганск. Тази прогноза направи губернаторът на региона – Сергей Хайдай.

Според него в този момент Москва ще концентрира офанзивите си върху градовете Славянск и Бахмут в Донецка област.

Москва към този момент ускори бомбардировките си в региона. Шестима души починаха в Славянск. Обстрелван е и близкият град Краматорск.

Двата града, които се намират на територията на Донецка област, се сочат от военни специалисти като допустима цел на бъдеща атака, откакто стана ясно, че цялата Луганска област към този момент е дефинитивно под контрола на Москва.

В същото време, украински медии оповестяват, че склад за муниции е бил погубен в окупирания град Снeжное в източната част на Донецка област.

Украинската страна аргументира изтеглянето си от Лисичанск със запазването на човешки животи и с превъзходството на съветската артилерия, само че се закани да си върне града. А Владимир Путин подреди на съветските войски да продължат с офанзивата и ги поздрави за триумфа.

„ Всички, взели участие в дейните боеве и съдействали за успеха в Луганск, би трябвало да си починат и да покачат боеспособността си “, сподели Владимир Путин.

В същото време в Лугано стартира интернационална конференция за възобновяване на Украйна. Планирана преди войната с фокус върху промените и битката с корупцията, в този момент задачата й е построяването на План Маршал – по сходство на проекта за подкрепяне на Германия след Втората международна война.

„ Възстановяването на Украйна не е просто местен план, а обща задача на целия либерален свят “, сподели Володимир Зеленски.

Според украинския министър председател за задачата ще са нужни 870 милиарда евро.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР