Русия ще предприеме ответни мерки заради експулсирането на руски дипломат

...
Русия ще предприеме ответни мерки заради експулсирането на руски дипломат
Коментари Харесай

Русия се закани на Северна Македония

Русия ще предприеме ответни ограничения поради експулсирането на съветски посланик от Северна Македония, разгласи в четвъртък съветското външно министерство, представено от ТАСС.

" Ние изрично осъждаме сходни нестимулирани дейности, които не могат да не повлияят на връзките сред Русия и Северна Македония. Ще последват ответни ограничения “, се споделя в известието. 

На 18 май руски посланик бе разгласен за личност нон грата в Северна Македония. Няколко дни по-рано управляващите в Скопие са привикали съветския дипломат и са му връчили нота, в която се показва, че посоченият посланик би трябвало да напусне страната в границите на седем дни. Властите в Скопие не разясниха дали решението им е взето в символ на взаимност с Чехия.

През 2018 година Северна Македония изгони съветски посланик като знак на взаимност с Англия след отравянето на някогашния съветски сътрудник Скрипал и неговата щерка.

В средата на април Чехия разгласи като личност нон грата 18 чиновници в съветското посолство в Прага по съмнение, че съветски разследващи служби са взели участие във взривяването на склад за муниции в Чехия през 2014 година В този скандал се появи и българска диря.

В знак на поддръжка и други европейски страни изгониха съветски дипломати, а Москва отговори със същото.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР