Русия ще построи нова орбитална космическа станция, която ще бъде

...
Русия ще построи нова орбитална космическа станция, която ще бъде
Коментари Харесай

Русия ще построи нова орбитална станция, която да замени аварийната МКС

Русия ще построи нова орбитална галактическа станция, която ще бъде на по-висока орбита от сегашната Международна галактическа станция (МКС). Това заяви в ефира на телевизионния канал Русия-1 вицепремиерът на Руската федерация Юрий Борисов , представен от russtrat.ru.
„ Трябва да отидем по-високо. Това ще ни разреши да забележим на практика най-голяма част от съветската територия и изключително, което е доста значимо, полярните райони, а това е обвързвано и с развиването на Северния морски път “ - декларирал вицепремиерът.
Според Борисов, в случай че никой не изрази предпочитание да построи тази станция дружно с Русия, страната е в положение да осъществя този план сама. В същото време новата станция ще се трансформира в директна точка по пътя към Луната.
„ Това е една от новите функционалности и се приема доста съществено. Станцията е като тип трансферна точка, междинна, по-специално за полети и проучване на Луната “ – предава russtrat.ru.
По-рано Борисов съобщи, че положението на МКС през днешния ден е такова, че може да докара до злополука. „ Не можем да застрашаваме животи. Ситуациите, които през днешния ден са свързани със стареенето на структурите, желязото, могат да доведат до необратими последствия... Това не би трябвало да се позволява “ - споделил той.
 Първият хотел в Космоса ще одобри гости през 2027 година Първият хотел в Космоса ще одобри гости през 2027 година
The Orbital Assembly Corporation (OAC), галактическа организация, учредена от ветерани на NASA възнамерява да стартира построяването на Voyager Sta...
Миналата седмица ръководителят на Руската академия на науките Александър Сергеев разгласи, че след 2025 година Русия възнамерява да се отдръпна от плана на МКС, заради техническото й положение.
Според шефа на полета Владимир Соловьов на станцията са открити пукнатини, през които излиза въздух. Те са запечатани, само че се появяват още веднъж. След 2025 година се чака да стартира лавинообразен отвод на системите на станцията.
В плана ISS за МКС вземат участие 15 страни и интернационалните организации. Общите разноски за основаването и употребата му в края на 2016 година се правят оценка на 121,6 милиарда $. Експлоатационният живот на станцията, в началото избран до 2015 година, беше продължен два пъти: до 2020 година и до 2024 година
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР