Русия ще отговори реципрочно на експулсирането на двамата дипломати от

...
Русия ще отговори реципрочно на експулсирането на двамата дипломати от
Коментари Харесай

ТАСС:Русия ще отговори реципрочно на експулсирането на двамата дипломати от България

Русия ще отговори реципрочно на експулсирането на двамата дипломати от България, заяви организация ТАСС, базирайки се на съветското посолство в София.

По-рано през днешния ден стана ясно, че България ще разгласи за личност нон грата двама чиновници от посолството на Русия у нас. Те разполагат с 48 часа да изоставен страната.

Днес министърът на външните работи Теодора Генчовска е била известена от Специализираната прокуратура и ДАНС за събрани доказателства за осъществена разследваща активност от страна на жители на Руската федерация, ползващи се с дипломатически имунитет. Димитров добави, че те са правили нерегламентирана разследваща активност, несъвместима с дипломатическият им статут в Република България.

Във връзка с това в Министерство на външните работи е била привикана съветската посланичка Елеонора Митрофанова, с цел да ѝ бъдат връчени две ноти. Тя е отклонила поканата с претекста, че е отвън София. Нотите са били връчени преди минути на Филип Воскресенски, посланик от посолството на Руската Федерация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР