Русия ще направи новата си орбитална станция военно-приложна, ако ситуацията

...
Русия ще направи новата си орбитална станция военно-приложна, ако ситуацията
Коментари Харесай

Рогозин: Русия може да направи новата орбитална станция военно-приложна

Русия ще направи новата си орбитална станция военно-приложна, в случай че обстановката в света продължи да е враждебна, съобщи в понеделник основният изпълнителен шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин.

„ Ако геополитическата обстановка във връзка с Русия е враждебна, тогава новата орбитална станция ще бъде военно-приложна “, сподели Рогозин по радио Sputnik.

Рогозин изясни, че тогава на съветската орбитална станция (РОСС) ще бъдат единствено съветски космонавти, обслужващи целевото съоръжение. По неговите думи, при положение на смяна във враждебното отношение към Русия евентуално ще може още веднъж да се мисли за интернационалния подтекст.

Генералният шеф на Роскосмос също акцентира, че във всеки случай е належащо да се сътвори национална станция. „ Трябва да го създадем допустимо най-просто, с цел да сме сигурни, че астронавтите няма да летят там с години, а че ще долетят, ще изпълнят задачата си и ще се върнат. Ще бъде доста по-евтино “, заключи Рогозин.

Той добави също, че Роскосмос ще откаже да сътрудничи с задгранични сътрудници, в случай че РОСС е подготвен. „ Ако РОСС беше подготвен в този момент,... щях да взема решение още в този момент да приключа съдействието с нашите интернационалните сътрудници “, сподели Рогозин.

Той напомни, че създаването на РОСС към момента е на стадий прелиминарен план.

По-рано Рогозин изрази мнение, че актуалната Международна галактическа станция (МКС) ще работи не по-дълго от 2028 година

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР