Русия ще може да депозира нови искания за акредитация, за

...
Русия ще може да депозира нови искания за акредитация, за
Коментари Харесай

Русия ще може да замени експулсираните от САЩ дипломати

Русия ще може да подава нови претенции за акредитация, с цел да размени своите дипломати, които Съединени американски щати сметнаха за шпиони и експулсираха като ответна мярка за отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му на територията на Англия, съобщи през вчерашния ден Франс прес, цитирайки чиновник на Държавния департамент.

Тази седмица Съединени американски щати оповестиха ескпулсирането на 48 дипломати от съветското посолство във Вашингтон и на 12 други от съветското посланичество в Организация на обединените нации. Освен това те оповестиха затварянето на съветското консулство в Сиатъл. Мерките бяха подхванати като част от взаимни дейности на западните съдружници, напомня Агенция Франс Прес.

"САЩ експулсираха 48 чиновници на съветското разузнаване, само че не е казано, че Русия би трябвало да понижи личния състав на двустранното си посланичество ", изясни през вчерашния ден представител на Държавния департамент. Той посочи, че всички нови молби за акредитация ще бъдат прегледани поотделно.

Москва отхвърля, че експулсираните дипломати са шпиони. В отговор Русия експулсира 60 дипломати на Съединени американски щати и разгласи затварянето на американското консулство в Санкт Петербург, само че също не изиска съкращаването на броя на американските дипломати. Вашингтон също ще може да подава нови претенции за акредитация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР