Русия ще блокира заключителната декларация на срещата на лидерите на

...
Русия ще блокира заключителната декларация на срещата на лидерите на
Коментари Харесай

Лавров: Русия ще блокира заключителната декларация на Г-20, ако позицията ѝ бъде игнорирана

Русия ще блокира заключителната декларация на срещата на водачите на страните от Г-20 този месец в Индия, в случай че позицията ѝ във връзка с Украйна и на други рецесии бъде пренебрегната, съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Именно Лавров, който е външен министър от 2004 година, ще бъде представителят на Русия на срещата на Г-20, която ще се състои на 9 и 10 септември в Делхи.

За съветския президент Владимир Путин няма данни да е пътувал в чужбина, откогато Международният углавен съд издаде през март заповед той да бъде задържан за хипотетични военни закононарушения в Украйна.

" Няма да има обща декларация на всички членове, в случай че позицията ни не бъде отразена ", сподели Лавров пред студенти в влиятелния Московски държавен институт по интернационалните връзки (МГИМО).

Кремъл показва войната в Украйна като екзистенциален конфликт със Запада, който съгласно Путин желае Русия да се разпадне, с цел да може да откри надзор върху големите ѝ естествени запаси. Западът отхвърля тези изказвания, отбелязва Ройтерс.

Сергей Лавров упрекна Запада в това, че желае да подкопае интернационалните институции, като прокарва в тях личния си дневен ред, и загатна, че в случай че не бъде реализиран консенсус на срещата на Г-20, председателството на групата би могло да издаде официално съобщение, което няма обвързващ темперамент.

" Друг вид е да бъде признат документ, който да се концентрира върху характерни решения в областта на компетенциите на Г-20, като по останалите въпроси всеки самостоятелно да изложи позицията си ", сподели съветският външен министър.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР