Русия се опитва да разпространява изкривена информация за максималистичната цел,

...
Русия се опитва да разпространява изкривена информация за максималистичната цел,
Коментари Харесай

Кремъл представя погрешно целите си в Украйна

Русия се пробва да популяризира изкривена информация за максималистичната цел, която би желала да реализира във войната си против Украйна.

Това заяви в ежедневния си отчет Институтът за проучване на войната (ISW), предава Укринформ.

В своя разбор на обстановката към 16 август специалистите на ISW обявиха, че „ съветските стратегически цели остават непроменени: промяна на режима в Киев и обезпечаване на териториален надзор над по-голямата част от Украйна “.

В същото време съветският президент Владимир Путин в речта си на форума „ Армия-2022 “ на 15 август пропусна да загатва територия отвън Донбас, до момента в който описваше задачите на войната на Русия в Украйна. Той сподели, че съветските и донбаските сили „ извършват своя дълг “ да се бият за Русия и да „ освободят “ Донбас.

Подобно лимитирано ревю на съветските цели внезапно контрастира с дефинираните по-рано съветски военни цели за „ денацификация “ и „ демилитаризация “ на цяла Украйна , съгласно заключенията на ISW.

Сравнително лимитираното изказване на Путин е в допълнение несъвместимо с съветските дейности за консолидиране на окупирани елементи от Херсонска и Запорожка области в Руската федерация, споделиха специалисти.

На 24 февруари Русия стартира нова фаза от своята осемгодишна война против Украйна – тотална инвазия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР