Русия се меси във вътрешните работи на Северна Македония със

...
Русия се меси във вътрешните работи на Северна Македония със
Коментари Харесай

Пендаровски: Русия се меси във вътрешните ни работи

" Русия се меси във вътрешните работи на Северна Македония със свои сътрудници. Политически субекти се финансират от Москва ". Това сподели президентът Стево Пендаровски в изявление за в. " Фокус ", разяснявайки изявлението на ръководителя на съветската дипломация Сергей Лавров, който неотдавна съобщи, че настроенията на македонския народ са в несъгласие с евроатлантическия курс на политическия хайлайф, съобщи BG ON AIR.

Според президента това са провокативни изявления, които са част от политическата агитация. " Всички държавни институции знаят, че Русия се меси във вътрешните ни работи. Последно с интензивно присъединяване посредством свои хора, свои политически субекти, свои съоръжения. От съседство идват хора, които са съветски сътрудници, т.е. хора на съветска работа.

Не мога да оповестя обществено от кое място тъкмо идват, тъй като това е сензитивна информация, само че руснаците се пробват да въздействат посредством тези, съвременно наречени хибридни закани, чрез политическа агитация ", прави оценка Пендаровски. Той разкри, че измежду способените органи има информация за хора, пристигнали да предизвикат последните цивилен митинги, само че и за финансиране на " някои политически субекти ". Пендаровски не разкри кои са тези субекти, само че уточни, че става въпрос за " няколко субекта в директна връзка с Москва преди няколко години ".

" Наистина е необичайно, че няколко дни след съветската инвазия в Украйна левицата извика съветския дипломат в Народното събрание и го уважи за приноса му в двустранните връзки, което е невиждано. Това не се е случвало в нито един европейски парламент ", уточни Пендаровски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР