Русия се готви за широка контраатака на украинските сили и

...
Русия се готви за широка контраатака на украинските сили и
Коментари Харесай

ISW: Контранастъплението на украинските сили заставя руската армия да промени приоритетите си

Русия се готви за необятна контраофанзива на украинските сили и съгласно това прави корекции на прехвърлянето на военни и техника. Това се споделя в на Вашингтонския институт за проучване на войната. Например, Русия се готви за защита на Мелитопол, който е значим логистичен път сред Ростовска област и южната част на Украйна. 
 
В същото време РФ подселва групировката си по Донецкото направление с военни от Централния боен окръг. Части от този окръг по-рано действаха в региона на Лисичанск-Северск и в средата на август прекъснаха " оперативната си пауза ". 
 
" Придвижването на подразделения от ЦВО в региона на Донецка е удостоверение за това, че съветските сили отдават желание на северското нахлуване в интерес на съхраняването на темпа на нахлуване в региона на Донецк ", пишат специалистите. 
 
Според аналитиците във ISW, настъплението на руснаците в региона на Авдеевка и западната част на град Донецк в действителност е достигнало своята кулминационна точка след ограничавания пробев на руснаците към вентилационната шахта на Бутовската въгледобивна мина. Предислокацията демонстрира, че съветското командване е осъзнало, че то не може да организира повече от една настъпателна интервенция по едно и също време. 
 
Експертите на института разяснява и известието на Генерален щаб на РА по отношение на прехвърлянето на трети армейски корпус, състоящ се от зле подготвени и неопитни военни, за увеличаване позиции на съветските войски в Харковска и Запорожка области. 
 
Това разрастване демонстрира, че Русия се стреми да възвърне бойната си мощност за нахлуване по посока на Донецкото направление или за защита на Херсон. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР