Русия се готви за голяма офанзива в Украйна, каза в

...
Русия се готви за голяма офанзива в Украйна, каза в
Коментари Харесай

Американският институт за изследване на войната: Русия се готви за офанзива в Украйна

Русия се готви за огромна атака в Украйна, сподели в постоянната си оценка за хода на спора Институтът за проучване на войната, оповестяват Дарик и УНИАН.

Руските въоръжени сили не престават да организират по-ограничени настъпателни дейности, с цел да попречат на украинската войска да овладее самодейността, съобщи американският мозъчен концерн. По негови данни съветската формация в Луганска област, Източна Украйна, възвръща своята боеспособност и натрупа сили за по-нататъшна атака.

" Когато съветското военно командване реши, че се е подготвило задоволително за възобновяване на по-голяма настъпателна интервенция, то най-вероятно ще продължи с широкомащабно нахлуване с повече войски и по-голяма непримиримост, в сравнение с в този момент. Изходът от оперативната пауза може да бъде еволюционен и да не бъде видян незабавно ", предвижда Институтът за проучване на войната.

Той означи, че основното изискване за оперативна пауза е да се сътвори тип, че тя или не съществува, или ще бъде прекомерно къса, тъй че съперникът да няма време да овладее самодейността и да премине в контранастъпление.

В оценката за развитията на военните дейности през вчерашния ден написа, че съветските сили са постигнали незначителни триумфи югоизточно от град Северск, в Бахмутски регион в Донецка област, и са траяли настъпват западно от към този момент завладения от тях Лисичанск.

Руската артилерия е обстрелвала региона южно от Барвенково, в Изюмски регион в Харковска област. На обстрел са били подложени също Никопол, Новопавловка и няколко обитаеми места северозападно от Славянск, сподели Институтът за проучване на войната.

Според него това може да значи, че съветските сили желаят да заобиколят Барвенково от изток и да доближат пътя Изюм-Славянск, с цел да поемат на югоизток към Славянск, или да поемат непосредствено на югоизток от Барвенково към Краматорск.

Русия завладя град Изюм, в североизточната украинска Харковска област, още през март. Краматорск де факто е административният център на онази част от Донецка област, която остава под контрола на Украйна. Славянск, различен огромен град в източния украински район, бе следен от проруските сепаратисти в продължение на няколко месеца след експлоадирането на техния протест през 2014 година

В четвъртък Институтът за проучване на войната към този момент допусна, че съветските въоръжени сили може би краткотрайно понижават мощта на офанзивата си в Украйна, с цел да се прегрупират за ново нахлуване.

В сряда Русия " за първи път през 133-те дни от началото на войната " не разгласи нови териториални придобивки в Украйна, означи основаният във Вашингтон мозъчен концерн. Той позволи, че е допустимо съветската войска да прави " оперативна пауза ", която не допуска " цялостно преустановяване на дейните бойни дейности ".

" Вероятно съветските сили ще се лимитират до относително дребни набези, пробвайки се да основат условия за по-големи офанзиви и да възстановят бойната си мощ, от която се нуждаят, с цел да се заемат с тези по-амбициозни инициативи ", предвижда преди два дни Институтът за проучване на войната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР