Русия създаде повече от половин милион нови работни места в

...
Русия създаде повече от половин милион нови работни места в
Коментари Харесай

Путин: Русия създаде 520 000 нови работни места в отбранителния сектор

Русия сътвори повече от половин милион нови работни места в своя защитителен бранш, с цел да отговори на възходящото търсене на бойното поле, сподели президентът Владимир Путин, съобщи Агенция Франс Прес.


Кремъл хвърли големи запаси за пълномащабното си нахлуване против Украйна, като секторът на защитата е виновен за огромна част от растежа на засегнатата от наказания стопанска система.

„ Само през последната година и половина в защитата бяха основани 520 000 нови работни места “, сподели Путин на политически конгрес с служащи в западния град Тула.

„ За да имаме триумф на бойното поле през днешния ден, е належащо да реагираме бързо и съответно на протичащото се там “, съобщи съветският държавен глава.

„ Така че който направи всичко по-бързо, печели “, добави той.

След месеци на борба, която не съумя да докара до огромни териториални придобивки нито за Русия, нито за Украйна, Москва хвърля повече жива мощ в спора и усилва производството на оръжия.

Миналата година Москва разкри проекти за солидно нарастване от 68% на разноските за военните - повече от разноските за обучение, запазване на околната среда и разноски за опазване на здравето взети дружно.

Увеличението на разноските подхрани търсенето в съветската стопанска система, отвличайки служащите от цивилните промишлености, които изпитват апетит за работна ръка, и покачва инфлацията.

Безработицата падна до рекордно ниско равнище и няколко бранша отвън защитата оповестиха за продължителен дефицит на служащи, откогато Русия стартира военната си акция против Украйна преди съвсем две години. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР