Русия съобщи в сряда, че общо 959 украински бойци, включително

...
Русия съобщи в сряда, че общо 959 украински бойци, включително
Коментари Харесай

Русия твърди, че близо 1000 украински бойци от Азовстал са се предали, командирите са още вътре

Русия заяви в сряда, че общо 959 украински бойци, в това число 80 ранени, са се предали от бункерите и тунелите под стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол от понеделник.

Ройтерс заяви в понеделник вечер, че седем рейса с украински военни са били откарани в някогашна наказателна колония край Донецк, а Киев удостовери, че тежко ранените са настанени в болница в град Новоазовск, също под съветски надзор.

Лидерът на сепаратистите в Донецк Денис Пушилин съобщи, че съд ще реши ориста на украинските бойци, които се предадоха в стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол, заяви локална медия. Украинските управляващи се надяват да си ги получат в подмяна на съветски пленници, които държат.

Пушилин сподели още, че висшите украински пълководец към момента са вътре в завода и не са се предали. Агенция ДАН цитира Пушилин, че измежду стотиците бойци, които сложиха оръжие няма командири от най-високо равнище. " Те не са напуснали (заводът) " все още, сподели той.

В последната актуализация на това, което Москва назовава своя специфична военна интервенция, министерството сподели, че Русия е блъснала с ракети цели в Източна Украйна в региона на Соледар в Донецка област.

Русия нанесе удари по 76 контролни точки и 421 войскови и артилерийски точки, в това число 147 артилерийски и минохвъргачки, с ракети и артилерия, заяви министерството. Сред атакуваните цели са и украинска батерия от 155-мм гаубици М777, създадени от Съединени американски щати, оповестиха от министерството. Унищожени са и четири самолета.

Украинската страна не е коментирала броя на пленените военни в " Азовстал ", нито изказванията на Москва за изумени цели.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР