Русия регистрира рекорден брой починали след инфекция от COVID за ...

Русия регистрира рекорден брой починали след инфекция от COVID за

Русия регистрира рекорден брой починали от COVID

Русия регистрира рекорден брой умряли след зараза от Коронавирус за пето следващо денонощие, съобщи ТАСС.

Федералният действен щаб за битка с новата зараза заяви за 1075 умряли и 37 678 нови инфектирани. Предишните върхове, от през вчерашния ден, бяха надлежно 1064 умряли и 37 141 новозаразени.

Рязкото влошаване на епидемичната конюнктура в Русия през финалните седмици накара управляващите още веднъж да въведат ограничаващи ограничения по райони и да призоват за следващ път хората да се имунизират. Президентът Владимир Путин обяви първата седмица на другия месец за неработна, а в столицата Москва на 28 октомври ще бъде въведен непълен локдаун.

Кремъл изясни лошия процес с изоставането на имунизационната акция, означава Ройтерс.

До момента са изцяло имунизирани малко над трета (34%) от жителите на Русия-49,2 млн. души. Още 4,3 млн. руснаци са получили първа доза ваксина, заяви през вчерашния ден оперативният щаб, представен от Ройтерс.

От началото на пандемията в Русия, с население от към 144 млн. души, са записани близо 8,206 млн. случая на ковид. Страната е на пето място в света по този индикатор след Съединените щати, Индия, Бразилия и Англия.

Смъртните случаи по данни на оперативния щаб са повече от 229 хиляди. Русия е преди всичко в мрачната статистика в Европа.

Източник: manager.bg