Русия регистрира рекорден брой починали след инфекция от COVID за

...
Русия регистрира рекорден брой починали след инфекция от COVID за
Коментари Харесай

Русия регистрира рекорден брой починали от COVID

Русия записва рекорден брой умряли след зараза от Коронавирус за пето следващо денонощие, съобщи ТАСС.

Федералният действен щаб за битка с новата зараза заяви за 1075 умряли и 37 678 нови инфектирани. Предишните върхове, от през вчерашния ден, бяха надлежно 1064 умряли и 37 141 новозаразени.

Рязкото утежняване на епидемиологичната конюнктура в Русия през последните седмици накара управляващите още веднъж да вкарат ограничаващи ограничения по райони и да призоват за следващ път хората да се имунизират. Президентът Владимир Путин разгласи първата седмица на другия месец за неработна, а в столицата Москва на 28 октомври ще бъде въведен непълен локдаун.

Кремъл изясни неприятния процес с изоставането на имунизационната акция, отбелязва Ройтерс.

До момента са изцяло имунизирани малко над трета (34%) от жителите на Русия - 49,2 млн. души. Още 4,3 млн. руснаци са получили първа доза ваксина, заяви през вчерашния ден оперативният щаб, представен от Ройтерс.

От началото на пандемията в Русия, с население от към 144 млн. души, са регистрирани близо 8,206 млн. случая на ковид. Страната е на пето място в света по този индикатор след Съединените щати, Индия, Бразилия и Англия.

Смъртните случаи по данни на оперативния щаб са повече от 229 хиляди. Русия е преди всичко в мрачната статистика в Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР