Русия регистрира пореден рекорд на смъртните случаи заради коронавируса. Федералният

...
Русия регистрира пореден рекорд на смъртните случаи заради коронавируса. Федералният
Коментари Харесай

Регистрираха пореден рекорд на смъртните случаи заради COVID-19 в Русия

Русия записва следващ връх на смъртните случаи поради ковид.
Федералният действен щаб за битка със болестта заяви през днешния ден за 1028 умряли през последното денонощие - най-вече от началото на пандемията. Досегашният връх от 1015 смъртни случая бе регистриран едвам през вчерашния ден.
Починалите поради ковид в Русия, съгласно оперативния щаб, към този момент са над 226 000. Страната е преди всичко в мрачната статистика в Европа.
През последното денонощие в Русия са били регистрирани повече от 34 хиляди нови случая на ковид. Общият брой на записаните инфектирани в страната с население от към 144 милиона души приближава 8,095 милиона. Русия е на пето място в света по този индикатор след Съединените щати, Индия, Бразилия и Англия.
Поредният връх на смъртните случаи поради ковид в страната бе регистриран на фона на идното по-късно през днешния ден държавно съвещание под председателството на президента Владимир Путин за битката с ковид. Засега Кремъл изключва нов локдаун като този на по-ранен стадии от пандемията, навредил съществено на стопанската система и понижил известността на Путин, отбелязва Асошиейтед прес.
Вместо това федералното държавно управление трансферира пълномощията за стягане на ограниченията на районните управляващи. В доста от 85-те субекта на Федерацията към този момент бяха въведени спомагателни ограничавания. В столицата Москва обаче животът продължава в нормалния си темп, макар че интензивните отделения на лечебните заведения се изпълниха през последните седмици.
Кремъл изяснява върховете с ниското ниво на имунизацията против коронавирус в Русия. Едва под една трета от популацията на страната е на цялостно имунизирано.
Друга евентуална причина е неналичието на задоволително ограничения и слабото съблюдаване на към този момент наложените, в миг, когато броят на новозаразените през последните седмици също доближи пикови стойности.
Вчера вицепремиерката Татяна Голикова предложи цялата първа седмица на ноември (тогава четири от седемте дни са неработни поради празници) да е неработна, а кметът на Москва Сергей Собянин разгласи ограничавания за излизането от у дома през идващите четири месеца за жителите на столицата над 60-годишна възраст, които не са имунизирани.
Днес Дмитрий Песков, прессекретарят на Путин, заяви, че съветският президент към момента не е получил трета, подсилваща доза ваксина, и ще го направи, когато лекарите преценяват, че е належащо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР