Русия разреши на търговци да внасят продукти от чужбина без

...
Русия разреши на търговци да внасят продукти от чужбина без
Коментари Харесай

Русия позволи внос на външни стоки без разрешение на производителя

Русия позволи на търговци да внасят артикули от чужбина без позволение на производителя. Това заяви съветският министър председател Михаил Мишустин , представен от Ройтерс.

Новината идва на фона на изтеглянето на редица световни компании от съветския пазар след началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари. Руската стопанска система беше наранена и от тежки наказания, които западни страни и организации постановиха в отговор на започнатата война.

Сред най-големите търговци, които се изтеглиха от съветския пазар до този миг, са Ikea, Nike, Adidas, H&M, Apple, Amazon, Ford Motors и други.

Мишустин посочи, че не става дума за фалшифицирани артикули, а за импорт на истински продукти по различни канали.

„ Този метод ще подсигурява доставките на артикули в страната макар неприятелските дейности на задгранични политици “, сподели още съветският министър-председател. Той дефинира метода като успореден импорт.

Според съветската Федерална антимонополна работа, съставила авансово регулациите на паралелния импорт, решението „ ще развие конкуренцията сред марките, като увеличи броя на бизнесите, които внасят артикули в Русия, което ще понижи цените на тези артикули “.
Какво е успореден импорт
Практиката успореден импорт е неразрешена от някои страни и легална в други съгласно Световната комерсиална организация (СТО). Стоките са автентично произвеждане, само че се доставят отвън общоприетите канали от медиатор, а не непосредствено от производителя.

Те са създадени според условията на притежателя на марката, само че се популяризират без неговото позволение в страната, в която са импортирани. Артикулите нормално са продадени веднъж на пазар в страна, друга от страната на вноса. Повторната им продажба се реализира от търговци, които не са публични представители на марката в съответната страна.

Това е допустимо съгласно доктрината за привършване на права върху търговски марки , на която се базират и съветските управляващи. Според нея първото стартиране на стоката на пазара изчерпва правото на надзор на притежателя на марката върху реализирането на артикули с тази марка.

По този метод става допустимо създадени на Запад артикули да бъдат купени от страни, близки на Русия, които след това да изнесат към нея тези артикули легално.

Преди нововъведения закон в Русия практиката се санкционира с санкция до 5 милиона рубли в интерес на носителя на авторските права съгласно ТАСС.

В Европейския съюз е разрешено паралелното разпространение на артикули, създадени на територията му, само че страните членки не могат да плануват редом разпространяване на артикули, пуснати на пазара в страни отвън Съюза.
Какво ще се внася редом
Предстои съветското Министерство на стопанската система и промишлеността да изготви лист със стоките, които ще бъдат доставяни по този метод. Не са обявени и страните, които ще продават тези артикули на Русия.

За първи път през 2015 година някогашният министър председател Дмитрий Медведев показва лист със артикули, които биха могли да се доставят по този метод, измежду които медикаменти, детски артикули, аварийни елементи за автомобчили, като описът не е финален. Това се случва година откакто Русия окупира Крим през 2014 и са ѝ наложени най-тежките наказания преди войната в Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР