Русия разработва ново противоспътниково оръжие, но то не представлява непосредствена

...
Русия разработва ново противоспътниково оръжие, но то не представлява непосредствена
Коментари Харесай

Белият дом предупреди, че Русия разработва ново космическо оръжие

Русия създава ново противоспътниково оръжие, само че то " не съставлява непосредствена опасност за ничия сигурност ".

Това оповестяват от Белия дом, като въпреки всичко назовават наличната информация " притеснителна ".

Говорителят по въпросите на националната сигурност Джон Кърби не удостовери, само че и не отхвърли непосредствено данните, че става дума за нуклеарно оръжие.

Той обаче изясни, че технологията е " галактическа " и че нарушава Договора за космоса от 1967 година, който не разрешава разполагането в космоса на нуклеарни оръжия или други оръжия за всеобщо заличаване.

Думите му идват на фона на вълна от спекулации след неразбираеми мнения за новата опасност от страна на републиканския ръководител на комисията по разузнаване в Камарата на представителите Майк Търнър - очевидно нарушаване на изискванията на секретност.

" Макар че съм стеснен от това какъв брой мога да споделя за съответния темперамент на опасността, мога да потвърдя, че тя е обвързвана с антисателитен капацитет, който Русия създава. Не става дума за оръжие, което може да бъде употребявано за нахлуване против хора или за причиняване на физически опустошения тук, на Земята. Въпреки това ние следим от близко тази съветска активност и ще продължим да я преглеждаме доста съществено ", изясни Кърби.

Реакция пристигна даже от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който след броени часове се чака да беседва с българския министър-председател акад. Николай Денков и с министъра на външните работи Мария Габриел по защита.

" Това не е дейна дарба, само че е евентуална такава, към която се отнасяме доста, доста съществено. Очаквам, че напълно скоро ще имаме какво повече да кажем ", разяснява той от Албания.

Блинкен добави, че администрацията на американския президент " се съветва със съдружници и сътрудници по този въпрос ".

Кремъл жигосах американското предизвестие като " злонамерена небивалица " на Белия дом, чиято цел е да окаже напън върху Конгреса да утвърди повече пари за Украйна.

Джон Логсдън, създател на Института за галактическа политика към Университета " Джордж Вашингтон ", съобщи, че в случай че Русия има намерение да изстреля нуклеарно антисателитно оръжие, това може да значи, че Москва е " създала софтуерно по-сложна система, при която въздействието ѝ е по някакъв метод лимитирано ".

От друга страна, изстрелването на галактически уред с нуклеарна мощ, предопределен за заглушаване на други спътници, съгласно Логсдън, би представлявало връщане към руското минало, когато Москва изстреля няколко такива апарата.
През 1978 година руски сателит с нуклеарен мотор, Космос 954, се повреди и се разруши в Северна Канада, като разпръсна радиоактивни парчета на стотици километри.
През последните 14 години Русия работи интензивно върху стандартна технология за битка със спътници, заяви предходната година тинк-танкът Secure World Foundation в отчет за световните благоприятни условия за противопоставяне на галактическото пространство.

" Съществуват съществени доказателства, че от 2010 година насам Русия е подхванала набор от стратегии, с цел да възвърне доста от своите благоприятни условия за противопоставяне на галактическото пространство от епохата на Студената война ", се споделя в отчета.

Междувременно стана ясно, че жителите на съветския град Белгород, единствено на 30 км. от границата с Украйна, нямат ефикасни Противовъздушна отбрана системи.

Според трима очевидци, които са се намирали в непосредствена непосредственост до у, жителите на града не са получили нито предупредителни SMS-и, нито са чули задействани сирени в региона.

Оказва се, че за двата месеца, минали от последната огромна украинска офанзива, локалните управляващи не са съумели да основат ефикасна система за известяван на жителите за евентуална офанзива.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР