Русия разглежда решението на България да предостави военна помощ на

...
Русия разглежда решението на България да предостави военна помощ на
Коментари Харесай

Захарова с първи коментар след решението на България за военна помощ за Украйна: Пореден неприятелски акт

Русия преглежда решението на България да даде военна помощ на Украйна като следващ вражески акт, който ще докара до по-нататъшно утежняване на двустранните връзки. Това съобщи през днешния ден говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

,,Разглеждаме решението на Народното събрание на България за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна като следващия вражески акт против страната ни, който ще докара до по-нататъшно утежняване на намиращите се така и така в плачевно положение двустранни отношения``, сподели Захарова на брифинг.

По думите ѝ в този момент отговорността за удължаването и " ескалацията на спора в Украйна, хилядите цивилни жертви, разрушаването на гражданска инфраструктура и подкопаването на сигурността в Европа се носи в цялостна степен и от София ", макар че е ясно, че Кремъл стартира войната срещу Украйна и предизвика милионна бежанска вълна и филантропична злополука поради териториалните си упоритости в района и подсилване на едноличната власт на Путин.

На 3 ноември Народното събрание на България одобри решение за даване на оръжие на Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР