Русия публикува в събота списък с 963 видни американци, включително

...
Русия публикува в събота списък с 963 видни американци, включително
Коментари Харесай

Поредна лудост на режима в Кремъл - забраниха достъпа на над 900 видни американци в Русия, между които и Морган Фрийман

Русия разгласява в събота лист с 963 видни американци, в това число президента на Съединени американски щати Джо Байдън, шефа на „ Facebook “ Марк Зукърбърг и холивудския артист Морган Фрийман, на които е неразрешено да влизат в страната в отговор на сходни дейности на Вашингтон след настъплението в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

В листата, оповестен на уеб страницата на съветското външно министерство, попадат също чиновници на държавното управление на Съединени американски щати, законодатели и други водещи фигури. Москва към този момент разгласи наказания във връзка с доста от тези лица в листата, по-специално Байдън, неговия държавен секретар Антони Блинкен, ръководителя на Пентагона Лойд Остин и Зукърбърг. Фрийман, който преди този момент не е бил посочен от съветските управляващи, е упрекнат от Москва, че е записал видео през 2017 година, в което твърди, че Русия е възнамерявала скрит план против Съединени американски щати.

„ Руските контрасанкции са нужни и имат за цел да лимитират Съединени американски щати, които се пробват да наложат неоколониален „ международен ред “ на останалата част от планетата... да трансформират позицията си и да признаят новите геополитически действителности “, се споделя в изказване на съветското външно министерство в събота. В него се прибавя, че Москва остава отворена за „ почтен разговор “ и прави разграничаване сред жителите на Съединени американски щати и управляващите, „ подбуждащи русофобия “.

След нахлуването в Украйна, Москва забрани на стотици " англосаксонци " влизането в Русия. В събота стана ясно, че е наложила възбрана на още 26 канадци, в това число на Софи Трюдо, брачната половинка на канадския министър председател. / БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР