Русия предупреди днес, че ако Швеция и Финландия се присъединят

...
Русия предупреди днес, че ако Швеция и Финландия се присъединят
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев: Русия пуска ядрения арсенал, ако Швеция и Финландия влязат в НАТО

Русия предизвести през днешния ден, че в случай че Швеция и Финландия се причислят към НАТО, ще се наложи да ускори защитата си и повече не може да става въпрос за " безядрен статут " на Балтийския район, съобщи Ройтерс.

" Балансът би трябвало да бъде възобновен ", отбелязва в пост в Телеграм Дмитрий Медведев, някогашен президент и сегашен заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

" До през днешния ден Русия не е предприемала такива ограничения и не възнамеряваше да ги подхваща ", акцентира той:

" Ако Швеция и Финландия влязат в НАТО, дължината на сухопътните граници с Алианса ще се усили повече от двойно и, естествено, тези граници би трябвало да бъдат укрепвани ".

Медведев разясни, че би трябвало съществено да се ускори групировката на сухопътните сили и Противовъздушна отбрана и да се разположат основни военноморски сили в акваторията на Финския залив.

" В подобен случай за безядрен статут на Балтика и дума не може да става ", разяснява Медведев.

" Никой разумен човек не желае повишение на цените и налозите, усилване на напрежението по границата, " Искандер " -и, хиперзвукови и кораби с нуклеарно оръжие безусловно на една ръка разстояние от личния му дом. Да се надяваме, че разсъдъкът на нашите северни съседи въпреки всичко ще победи. Ако не, както се споделя, " самичък ще пристигна ", написа Медведев, представен от ТАСС.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР