Русия предприе мерки за „частично ограничаване“ на достъпа до Facebook

...
Русия предприе мерки за „частично ограничаване“ на достъпа до Facebook
Коментари Харесай

Русия ограничава достъпа до Facebook в страната

Русия предприе ограничения за „ отчасти ограничение “ на достъпа до Фейсбук в страната, откакто министерството на връзките в страната упрекна обществената мрежа в противозаконна цензура.

В изказване на министерството се споделя, че Фейсбук е направила нарушаване на човешките права и е "нарушила правата и свободите на съветски жители ", откакто е цензурирала няколко съветски медии в платформата си.

Сред тях са формалните профили на РИА Новости, Лента.ру и Газета.ру.

В отговор на обвиняванията, Ник Клег, който дава отговор за световната активност на Meta, съобщи, че от Русия са разпоредили на компанията да "спре самостоятелната инспекция на обстоятелствата и обозначаването " за четирите съветски медии.

"Ние отказахме, " съобщи Клег. "Обикновените руснаци употребяват нашите приложения, с цел да показват себе си и да се провеждат. Ние желаеме те да продължат имат опция гласовете им да се чуват, да споделят какво се случва и да се провеждат " посредством другите платформи на Meta, добавя той.

Според изказването на Русия, Фейсбук е нарушила федерален закон, който пази човешките права и правата на съветските жители. В изказването също по този начин се твърди, че Фейсбук е цензурирала съветски медии близо 25 пъти от октомври 2020 година

Мащабът на рестриктивните мерки към този момент не е явен, нито резултатът им върху активността на Фейсбук в Русия или на нейната компания майка Meta.

В последните месеци съветското държавно управление наложи на щатски софтуерни компании поредност от санкции, потвърждавайки, че те не са премахнали нелегално наличие от платформите си. Гугъл, Twitter и Meta бяха измежду санкционираните.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР