Русия предприе масивна въздушна атака срещу украинското пристанище Одеса за

...
Русия предприе масивна въздушна атака срещу украинското пристанище Одеса за
Коментари Харесай

За "адска" атака срещу Одеса съобщиха украинските власти

Русия предприе солидна въздушна офанзива против украинското пристанище Одеса за. Украински формален представител в сряда я дефинира като " адска ", само че управляващите се заканиха да не се плашат и да продължат да работят за износа на зърно, съобщи " Ройтерс ".

Атаката беше " доста мощна, в действителност солидна ", сподели Серхий Братчук, представител на военната администрация в Одеса, в гласово известие в " Телеграм " в сряда.

" Беше адска нощ ", съобщи той и добави, че детайлности за вредите и жертвите ще бъдат получени по-късно.

Атаките против Одеса, едно от главните пристанища на Украйна за експорт на зърно, последваха обещанието на Русия за ответни дейности след свързващ Русия с Кримския полуостров в понеделник, за който Москва упрекна Украйна.

 По-скъпо жито и опасности в Черно море: най-важното след края на зърнената договорка По-скъпо жито и опасности в Черно море: най-важното след края на зърнената договорка

Малко откакто мостът беше ударен в понеделник, от черноморската зърнена договорка, която позволяваше безвреден експорт на зърно от Украйна, ход, който съгласно Организация на обединените нации рискува да докара до апетит по света.

" (Те) се пробват да изплашат целия свят, изключително тези, които желаят да работят за зърнения кулоар... Украйна, Турция и Организация на обединените нации ", сподели Братчук. " Но мисля, че всички естествени, рационални хора ще погледнат и ще кажат: Одеса не се опасяваше, не се опасява и няма да се опасява - ние ще работим ".

В по-голямата част от Украйна имаше предизвестия за въздушни набези, които започнаха малко след среднощ в сряда, като Русия нанесе удари на други места, в това число офанзива с дрон против Киев.

" Тежка нощ на въздушни офанзиви за цяла Украйна, изключително на юг, в Одеса ", съобщи в " Телеграм " Серхий Попко, началник на градската военна администрация на Киев.

Той добави, че Киев е бил нападнат и по предварителна информация има вреди или жертви.

Няма неотложен коментар от Русия за офанзивите. Прокремълски военни блогъри обявиха, че Москва употребява композиция от ракети и дронове, с цел да нападна Одеса и други райони.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР