Русия предлага взаимен безвизов режим за Бахрейн, Кувейт, Малайзия, Оман

...
Русия предлага взаимен безвизов режим за Бахрейн, Кувейт, Малайзия, Оман
Коментари Харесай

Русия предлага безвизов режим на 5 страни от Близкия изток и Югоизточна Азия

Русия предлага съвместен безвизов режим за Бахрейн, Кувейт, Малайзия, Оман и Саудитска Арабия, с цел да притегли богати туристи. Това заяви ръководителят на съветското Министерство на икономическото развиване Максим Решетников на сесията на Източния стопански конгрес (ИИФ) във Владивосток, отдадена на развиването на входящия туризъм.По думите му съветските управляващи чакат през 2024 година страната да се популяризира по-активно на външните пазари.

" За да се влюбят задграничните туристи в нашата страна, те би трябвало да дойдат при нас най-малко един път. Тези, които идват при нас, откакто един път са посетили Москва, Санкт Петербург, Казан, Далечния изток, откриват за себе си нова действителност. Необходимо е да разпространяваме страната по-активно на задграничните пазари и ние сме сложили тази задача в програмата за 2024 година Но преди този момент би трябвало да решим редица други проблеми - преди всичко визовите въпроси. И не щеш ли от 1 август започнахме да използваме електронни визи. 30 000 задгранични жители към този момент са пристигнали през август, половината от тях са китайски жители. Очакваме, че това ще бъде забележителен мотор ", сподели съветският министър, представен от Интерфакс.

Решетников напомни, че наскоро са почнали да работят споразуменията за групово безвизово пътешестване с Иран и Китай.

" Споразуменията за групови безвизови пътувания неотдавна заработиха с Иран и Китай, към момента не всичко работи съвършено, нужни са спомагателни старания, ще обсъдим всичко това. Същата задача слагаме и пред Индия, направихме такова предложение на индийската страна. Освен това създаваме тематиката за прекосяване към безвизово пътешестване. Сред страните, с които работим, това са страните от Близкия изток и Югоизточна Азия, предложихме на Кувейт, Оман, Бахрейн, Саудитска Арабия, Малайзия да анулират изцяло визите. Именно там е вероятен растеж на премиум туристите, тъй че ние сме заинтригувани от това ", сподели той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР