Русия поиска съоснователят на групата Пинк Флойд Роджър Уотърс да

...
Русия поиска съоснователят на групата Пинк Флойд Роджър Уотърс да
Коментари Харесай

Русия иска Роджър Уотърс да говори пред ООН

Русия изиска съоснователят на групата " Пинк Флойд " Роджър Уотърс да приказва на сесия на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, фокусирана върху войната в Украйна , заяви първият заместник-постоянен представител на Москва в Организация на обединените нации в сряда.

Уотърс неведнъж е заемал " особени " позиции по отношение на войната в Украйна от началото на пълномащабното навлизане на Русия предишния февруари. Миналия август той упрекна президента на Съединени американски щати Джо Байдън в " разпалване на войната в Украйна " , в избухливо изявление за американската телевизия CNN. Той също по този начин подлага на критика НАТО за " разширение чак до съветската граница ".

Британският реализатор беше помолен да бъде " представител на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на вероятностите за спокойно разрешаване на украинската рецесия в подтекста на възходящите доставки на оръжие от Запада за тази страна ", написа Дмитрий Полянски в своя канал в " Телеграм ".

Заседанието ще се състои на 8 февруари, сряда, от 17 часа българско време. Не е ясно дали Уотърс в действителност ще приказва. Говорител на генералния секретар на Организация на обединените нации не беше открит за коментар

По-рано тази седмица Поли Самсън - брачната половинка на един от членовете на " Пинк Флойд ", Дейвид Гилмор, и текстописец в последните два албума на групата - назова Уотърс " апологет на Путин ", като го назова " антисемит до (своята) гнила вътрешност. "

78-годишният Уотърс е един от създателите на " Пинк Флойд ". Той напуща групата през 1985 година
 Роджър Уотърс няма да свири в Полша
Роджър Уотърс няма да свири в Полша

След изказванията му за войната в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР