Русия поиска провеждането на заседание на Съвета за сигурност на

...
Русия поиска провеждането на заседание на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Русия иска заседание на СС на ООН за Северен поток

Русия изиска провеждането на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за следствие саботажа на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ". Това заяви в сряда първият заместник-постоянен представител на Руската федерация в международната организация Дмитрий Полянски, представен от ТАСС.

" На 14 март още веднъж ще повдигнем в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации въпроса за нуждата от интернационално следствие на терористичните офанзиви по " Северен поток ". Обсъждането на този въпрос, който поискахме, ще бъде закрито " , написа той в своя канал в Telegram.

Дипломатът акцентира, че откакто " безполезност и фокус само върху печеленето на време и опитите да отстранят основния и явен обвинен в тази терористична офанзива става още по-ясна. Очевидно не можеха да протакат повече в Стокхолм и Копенхаген. В Берлин към момента упорстват, само че това не трансформира картината ", заключи той.
 Операторът на
Операторът на " Северен поток " съди застрахователи за 400 млн. евро

Делото е заведено във Върховния съд на Лондон

Припомняме, че последно стана ясно, че операторът на " Северен поток " съди своите застрахователи за 400 милиона евро поради детонациите от 2022 г .

Искът против Lloyd`s Insurance Company и Arch Insurance  е заведен предишния месец във Върховния съд на Лондон. В правосъдните документи се показва, че настоящата предварителна оценка на " Северен поток " за разноските за обезводняване и стабилизиране на тръбопровода, за осъществяване на цялостен ремонт и подмяна на изгубения ресурс от газ са сред 1,2 милиарда и 1,35 милиарда евро.

Делото се концентрира върху , които раздраха тръбопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ". Швеция, която предишния месец , и Германия откриха следи от експлозиви, свързани с случая, което допуска, че това е тенденциозен акт.

Русия и Запада се упрекват взаимно са гърмежа на " Северен поток ".
 Путин упрекна гърмежите на
Путин упрекна гърмежите на " Северен поток " за разрушаването на връзките с Германия

Той също сподели в понеделник, че се надява връзките сред Москва и Лондон да се подобрят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР