Русия подобрява ядрения си арсенал и поддържа най-висока готовност на

...
Русия подобрява ядрения си арсенал и поддържа най-висока готовност на
Коментари Харесай

Путин: Русия засилва ядрената си мощ на фона на хибридната война, разпалена от Запада

Русия усъвършенства нуклеарния си боеприпас и поддържа най-висока подготвеност на стратегическите си сили, до момента в който Западът води " хибридна война " против нея. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на разширено заседание на Колегията на министерството на защитата, съобщи ТАСС.

Путин означи доста повишение на ролята на нуклеарната триада в подтекста на изменящите се военни закани и новите военно-политически опасности.

" В подтекста на изменящия се темперамент на военните закани и появяването на нови военно-политически опасности ролята на нуклеарната триада, която обезпечава салдото на силите, стратегическия баланс на силите в света, доста набъбна ", сподели Путин.

Москва ще продължи своята " Специална военна интервенция " (СВО) в Украйна, добави Путин. Той съобщи, че опитите на Съединени американски щати и Запада да нанесат стратегическо проваляне на Русия са се провалили.

Съединените щати желаеха да разделят и подчинят Русия на части, както направиха с Европа, добави Путин.

Войната в Украйна

В Крим щеше да има кръвопролитие, в случай че Русия не беше се намесила след преврата в Киев през 2014 година, безапелационен бе президентът.

" Ние нямахме различен избор, с изключение на да подкрепим Крим, другояче там щеше да има кръвопролитие ", сподели Путин.

Руските войски имат самодейността в зоната на СВО и вършат това, което считат за належащо, добави Путин.

" Украйна търпи тежки загуби и значително е пропиляла запасите си, пробвайки се да покаже на същинските си господари най-малко някакъв резултат от прехваленото си по този начин наречено контранастъпление ", разяснява президентът.

Въоръжените сили на Руската федерация би трябвало да бъдат оборудвани с съвременни типове оръжия. Включително роботизирани системи и бойни лазери, както и оръжия, основани на технологии за изкуствен интелект и нови физични правила, добави Путин.

Русия не можеше да даде на Съединените щати изконно съветски територии и да ги гледа по какъв начин ги гълтам, изяждайки всичко, сподели още съветският президент.

" Съединените щати, за жалост, реализираха триумф, като унищожиха връзките на Русия. Ние просто не можехме да се държим по друг метод ", сподели президентът.

Руската федерация няма да се намесва в разрешаването на териториалните разногласия в Западна Украйна, " историята ще сложи всичко на мястото си ", само че Руската федерация също няма да се откаже от своето, разгласи Путин. Много поданици на Западна Украйна желаят връщането на тези територии на Полша, Румъния или Унгария, добави той.

Петата колона на Запада

След разпадането на Съветския съюз западните страни интензивно работеха с " петата колона " в Русия, полагаха старания за разложение на страната и се опитваха да откъснат всички страни в постсъветското пространство, сподели съветският президент.

" Веднага след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики Западът стартира да работи най-активно както в Русия, по този начин и с нашата " пета колона ", съобщи още Путин.

" Освен това Западът работеше интензивно с терористи, в това число интернационалните организации, и сепаратисти, с цел да реализира разпадането на самата Русия. Успоредно с това, не по-малко интензивно [Западът] действаше в постсъветското пространство, откъсвайки новосформираните самостоятелни страни, някогашните републики на Съюз на съветските социалистически републики ", добави той.

Отношенията с Киев

През десетилетията Русия направи всичко допустимо, с цел да построи естествени връзки с Украйна, увери Путин.

" Те (Запазът) работиха по Украйна, разчитайки, несъмнено, на националистите, забравяйки, че доста от тези крайни националисти са някогашни нацисти, които са сътрудничили на Хитлер. И без съмнение те разрешиха на украинските националисти да трансфорат тези някогашни нацисти в национални герои, хора като Бандера и други като него ", означи Путин.

" В политически проект Русия, както те доста добре знаят, се концентрира на югоизток. Защо? Тъй като това са съветски исторически райони, там фактически живеят руснаци, без значение какво написа в паспорта им ", безапелационен бе съветският президент.

Западът, съгласно Путин, е обърнал особено внимание на Украйна по няколко аргументи. " Първо, въз основа на редица исторически съображения, въз основа на обстоятелството, че доста някогашни нацисти се реалокираха на американския континент, по-специално в Канада, в Съединени американски щати. В тези страни работеха с тях, там бяха основани цели институции, които работеха единствено по тази тематика ", добави Путин.

След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики тази работа, акцентира президентът, се прави " с удвоени и утроени старания ". " Защо? Защото западните страни постоянно са вярвали, че Русия, изгубила подобен капацитет, в никакъв случай няма да се върне към предходните си политически позиции и няма да съставлява опасност като съперник ", изясни Путин.

Освен това, съгласно него, Западът е възнамерявал отчасти да раздели самата Русия. " Те не го криеха, всичко беше обсъждано намерено ", акцентира президентът.

Отношенията с НАТО и лъжите на Алианса

НАТО подцени личното си заричане да не се уголемява на изток, обещано през 90-те години на предишния век, и в този момент силите на алианса са на съветската държавна граница, означи Владимир Путин. Държавният глава изясни, че повода за сходни дейности на алианса е нежеланието да вижда такава огромна и мощна Русия.

" През 1991 година споделиха – нито дюйм на изток. По дяволите – " нито дюйм ". А ето ги на нашата граница. Прибраха балтийските страни, цяла Източна Европа. Защо? Имаше всевъзможни разнообразни оферти по въпросите на европейската сигурност след Студената война, изцяло допустими за всички ", посочи Путин.

" Западът не се нуждае от страна като Русия; тя е прекомерно огромна. Тя би трябвало да бъде разграничена, подчинена на части, по този начин както те подчиняват Европа на части, " посочи Путин.

Присъединяването на Украйна към НАТО е недопустимо за Русия в каквато и да е историческа вероятност, безапелационен бе той.

Според Путин Западът " има ясна цел - да притегли Украйна в НАТО ".

" През цялото време ми споделяха това: Добре, от какво се страхуваш в този момент, няма да ги вземем в този момент. Казвам: Сега. А на следващия ден? От позиция на исторически вероятности и стратегически ползи на съветската страна даже след 10, даже след 15 години е недопустимо, безапелационен бе съветският президент.

Русия не е възнамерявала и не възнамерява да атакува страни от НАТО в бъдеще, увери Путин. Според него тематиката за " съветската опасност " се стартира от Съединени американски щати, които се опасяват да изгубят статута си на „ стопанин “ на европейския континент.

" Те бяха доста обезпокоени от доближаването на Русия с Европа. Те би трябвало да са господари там. Те бяха уплашени от самото начало: ето, злата Русия ви заплашва. Говорих с доста водачи и те ми споделиха: " Защо ни плашат? Ние разбираме, че Русия няма да води война с Европа. " Да, ние няма да водиме война в този момент. Те не ни трябват в този момент и в бъдеще няма да са ни нужни, " добави той.

Русия беше единственият поръчител за целостта на Украйна

Русия беше единственият поръчител за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, съобщи Владимир Путин.

" Единственият поръчител – към този момент съм го казвал – единственият поръчител за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна беше Русия+, сподели той.

Путин акцентира, че другите страни и изключително Съединени американски щати употребяват Украйна в свои ползи.

Според него Западът в прочут смисъл е " изиграл " Руската федерация в обстановката към Украйна след 2014 година с Минскиту съглашения.

" Но те (Западът) не го направиха (реализацията на Минск-2), те незабавно започнаха виртуална война там, още през 2014 година Ние не направихме нищо, само че последователно трябваше да се включим, с цел да защитим хората, с цел да не ги изтребят всички там. Така стартира да се случва ", сподели президентът.

" Западът, изключително там, в чужбина, гледаха това на драго сърце. В този смисъл, в случай че мога по този начин да се изразя, те ни надиграха ", означи Путин и добави, че украинската експанзия против проруските райони е принудила Русия да отговори.

Президентът също по този начин акцентира, че тогава управляващите в Киев и западните страни просто са отказали да извършват Минските съглашения. „ Те споделиха това обществено, а по-късно западните водачи не се поколебаха да кажат за това обществено, че това е просто воал, с цел да се възродят и даже да се изградят актуалните въоръжени сили на Украйна “, добави той.

Съединени американски щати разделиха Европа и Русия

Съединените щати реализираха задачите си, като разделиха Русия и Европа, съобщи съветският президент.

Съединени американски щати съзнателно ни въвлякоха нас и Европа в този спор, реализираха задачите си в този смисъл: те разделиха Русия и Европа. Сега те трансферират бремето на финансовата отговорност и заплащанията върху Европейски Съюз, а слабохарактерното и безгръбначно потомство на днешните политици в Европа не може да устои на това, сподели Путин.

Руската федерация е подготвена да договаря със Запада за Украйна, само че единствено въз основа на своите ползи, съобщи още той.

Доставките за фронта и модерните оръжейни разработки

В съпоставяне с предходната година Русия е утроила доставките на техника и въоръжение за своите войски, добави Путин.

" Доставките за войските са се нараснали три пъти по отношение на предходната година. Очаква се държавната отбранителна поръчка до края на 2023 година да бъде изпълнена на равнище от към 98% ", сподели той.

" Необходимо е да продължим да изпращаме на войските най-модерните оръжия. През 2024 година, като се вземат поради спомагателните бюджетни средства, размерът на покупките и ремонтите на въоръжение и техника ще бъде доста повишен ", означи Путин.

Според него е належащо доста по-ефективно да се употребяват актуалните средства за разузнаване, целеуказване и контрабатарейна битка, както и да се усилят опциите на съветската сателитна формация освен в зоната на СВО, само че и на международно равнище.

" Трябва съществено да увеличим производството и доставките на високоточни снаряди и разнообразни типове дронове. Знам, че се случват промени. Те се случват много бързо, ще кажа повече за това. Но към момента би трябвало да работим върху това. Трябва да затвърдим тази наклонност ", сподели президентът.

Русия се нуждае от мощни и надеждни въоръжени сили, разчитащи на поддръжката на съветския народ и на народите от РФ, заключи съветският президент.

 

Превод и редакция: ни

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР