,,Русия подновява усилията си да дестабилизира страната ѝ, ако президентът

...
,,Русия подновява усилията си да дестабилизира страната ѝ, ако президентът
Коментари Харесай

Президентът на Молдова: Путин ще продължи, ако не бъде спрян

,,Русия възобновява напъните си да дестабилизира страната ѝ, в случай че президентът Владимир Путин не бъде спрян в Украйна, той ще продължи да бъде опасност за останалата част от Европа.

Това съобщи президентът на Молдова Мая Санду, съобщи Ройтерс.

" Ако агресорът не бъде спрян, той ще продължи и фронтовата линия ще продължи да се доближава. По-близо до нас. По-близо до вас ", сподели Санду при подписването на съглашение за защита и съдействие с президента на Франция Еманюел Макрон в Париж.

" Следователно Европа би трябвало да показа единен фронт. Агресията би трябвало да бъде отблъсната с мощна мощ ", добави тя.

Макрон съобщи, че Франция ще поддържа Молдова.

" Демократичната действителност на Молдова и нейното ентусиазъм за европейско бъдеще, като Украйна, в действителност съставляват предизвикателство за Русия на Владимир Путин ", сподели Макрон и добави, че страната му ще заздрави съдействието, с цел да помогне за отблъскването на, по думите му, " хибридните офанзиви ".

По-рано тази седмица ръководителят на молдовското разузнаване сподели, че Русия възнамерява нови опити за интервенция във вътрешните работи на страната посредством провокиране на митинги и интервенция в идните президентски избори, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР