Русия подготвя имитация на парада за 9 май в Мариупол.

...
Русия подготвя имитация на парада за 9 май в Мариупол.
Коментари Харесай

Русия подготвя военен парад в Мариупол на 9 май, чистят улиците от тела на загинали и снаряди |

Русия приготвя реплика на парада за 9 май в Мариупол. В опустошения град дойде първият заместник-ръководител на администрацията на Путин, Сергей Кириенко, с цел да провежда Деня на успеха. 

Това оповестяват от Главното ръководство на разузнаването, представени от УНИАН. „ Основната задача на служителя на Путин е подготовката на „ тържествени събития “ на 9 май “, написа пресслужбата на ГУР. 

В града чистят интензивно централните улици от тела на починали, опустошения и невзривени снаряди. Разчистването се прави от локални поданици, принудени да правят това от окупаторите против храна. 
Руски нашественици нахлуха на територията на цех " Азовстал " в Мариупол, където се намират украински военни и цивилни. Няма връзка със бранителите на града, заяви " Украинская истина ", базирайки се на свои източници.
Кметът на Мариупол Вадим Бойченко отчасти удостовери информацията. „ Днес се водят тежки боеве на територията на нашата цитадела Азовстал, сподели той. 

Руските нашественици започнаха да щурмуват централата през вчерашния ден, 3 май. Врагът употребява бронирани транспортни средства и танкове, опитваше се да десантира войски благодарение на лодки и включваше голямо количество пехота. Украинските бранители дадоха обещание да създадат всичко допустимо, с цел да отхвърлен офанзивата. Оттогава обаче няма контакт с тях. 

Руските въоръжени сили управляват Мариупол, сподели съветският министър на защитата Сергей Шойгу по време на заседание посредством видеоконферентна връзка, съобщи ТАСС. По думите съветските въоръжени сили не престават да се пробват да убедят блокираните в " Азовстал ", да предадат оръжието си.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР