Русия подготвя 100-хилядна войска за ново настъпление това лято, обяви

...
Русия подготвя 100-хилядна войска за ново настъпление това лято, обяви
Коментари Харесай

Украйна: Русия готви 100-хилядна войска за ново настъпление

Русия приготвя 100-хилядна армия за ново нахлуване това лято, разгласи командващият сухопътните сили на Украйна военачалник Олександър Павлюк.

Въпросните войски могат да са просто за попълване на подразделенията, които излязоха от строя след последните сражения, само че има и такава възможност те да бъдат употребявани за настъпателни интервенции при започване на лятото, сподели Павлюк в телевизионно изявление.

Думите му се удостоверяват ненапълно от изказването, което съветското министерство на защитата направи по-рано тази седмица, че до края на годината ще образува две нови армии и 30 по-малки обединения за окупираните украински територии.

Украинските сили към този момент се намират под мощен напън, изключително в Донбас, където предишния месец отстъпиха от крепостта Авдеевка, а тази седмица бяха изтласкани още по на запад от Орловка и от още едно близко село. Иван Гаврилюк - заместник-министър на защитата, призна през днешния ден, че съотношението в изразходваните муниции е 7:1 в интерес на руснаците.

Украинското командване разчита доста на Върховната рада да одобри дефинитивно в края на този месец законопроекта за мобилизацията, от който се чака да реши казуса с дефицита на жива мощ, само че към този момент се бави три месеца.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР