Русия планира да отнеме част от печалбите на най-големите си

...
Русия планира да отнеме част от печалбите на най-големите си
Коментари Харесай

Русия събира данък Война от най-големите си компании

Русия възнамерява да отнеме част от облагите на най-големите си компании, с цел да може да финансира войната в Украйна.

Премиерът Михаил Мишустин е издал разпоредби до администрацията да предложи по какъв начин да се съберат спомагателни средства поради растящите разноски по военната инвазия.

Според Bloomberg - предложенията включват прибиране на по-висок дял от държавните компании и " еднократно заплащане " от производители на торове и въглища.

Правителството дефинира тази мякрка като част от " приходната готовност ".

Разпоредено и е обезпечаване на 175 милиарда рубли (около 2.4 млрд долара) за разселване на 100 000 души от окупираната област Херсон на територията на Русия. Агенцията разяснява, че това демонстрира слабите очаквания на Кремъл да си върне изгубените елементи от украинския район след изоставянето му от съветската войска.

Руският бюджет понесе сериозен удар поради огромните разноски за войната и глобите, които Европейски Съюз и Съединени американски щати постановиха. Дивидентът от Газпром и постъпленията от петролните и нефтените продажби са помогнали за задържането на фискален остатък към края на 2022 година, само че уговорките за бюджетни разноски от декември евентуално са вкарали Русия в недостиг.

Към момента към момента не е решено какъв да бъде размерът на " налог Война " - това ще зависи от окончателния разбор на бюджетните индикатори за цялата 2022 година, излиза наяве от източниците на Bloomberg.

Те настояват, че държавното управление ще се опита да изисква дял в размер на повече от 50% от чистата облага на държавните компании, там, където това е допустимо.

В края на 2022 година Владимир Путин разгласи, че армията може да разчита на безлимитно финансиране по време на войната.

В заповедта на Мишустин се разпорежда и " оптимизация " на бюджетните разноски отвън сферите на сигурността и защитата, която би трябвало да спести минимум 150 милиарда рубли на страната.

Министерството на финансите чака 2% бюджетен недостиг както през 2022, по този начин и през 2023 година

Бюджетните разноски за миналата година са стигнали до повече от 30 трилиона рубли.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР