Русия печели по-малко от износа си на петрол, дори когато

...
Русия печели по-малко от износа си на петрол, дори когато
Коментари Харесай

Доставките на руски петрол за България бележат най-високото си ниво за годината

Русия печели по-малко от износа си на нефт, даже когато доставките по море доближиха шестседмичен връх. Това се дължи на огромните отстъпки, които Москва би трябвало да предложи на азиатските купувачи за своите барели, избягвани от Европа, което води до спад на експортните мита.

Европейски компании към този момент отклониха обилни количества недопечен нефт към Азия. Засега това оказва едва въздействие върху общото равнище на доставките. Около 660 000 барела дневно съветски недопечен нефт е доставян в индийските пристанища през май, по отношение на към 270 000 барела дневно през април.

Докато размерът на доставките се усили през седмицата до 3 юни, приходите на Москва от износни мита се движиха в противоположна посока, падайки с 9 милиона $, или 5%, до 162 милиона $. Спадът в приходите отразява по-ниската ставка на експортното мито за барел върху доставките, осъществени през юни.

Ставките на митата към този момент са паднали с 27% от април, което отразява огромните отстъпки, които Русия е принудена да предлага, с цел да обезпечи нови купувачи за своя недопечен нефт в Азия, демонстрират данните, събрани от Bloomberg. Повече кораби отпътуват от пристанища в Балтийско море, до момента в който броят на пратките от всички останали райони остава неизменен.

Осем танкера приключиха натоварването в Новоросийск в Черно море през седмицата до 3 юни, което се равнява на най-големия седмичен брой кораби, обработвани на терминала до момента тази година.

Повечето недопечен нефт остана в Черноморския район, като доставките за България и Румъния нарастват за трета седмица, с цел да доближат най-високото си равнище за годината. Москва съобщи, че се надява да пренасочи износа на сила от Запада към Азия, само че дългите пътувания на танкери от европейски морски пристанища са скъпи и усложнени от западните наказания поради спора в Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР