Русия отново ще бъде изправена пред риск от технически фалит

...
Русия отново ще бъде изправена пред риск от технически фалит
Коментари Харесай

Русия отново се изправя пред риск от фалит

Русия още веднъж ще бъде изправена пред риск от механически банкрут на 27 май, когато следва идващото заплащане по външния дълг на страната, написа " Известия ", базирайки се на документите на Министерството на финансите.

На 27 май Русия би трябвало да изплати ваучър по еврооблигации " Русия-2026 " в размер на $71,25 млн., както и " Русия-2036 " в размер на €26,5 млн. Месец по-късно предстоят нови заплащания в два поредни дни - на 23 и на 24 юни на купони " Русия-2027 ", " Русия-2047 " и " Русия-2028 ". Общо за излъчвания през юни е належащо да се изплатят 394 милиона $, се отбелязва в документите на Министерството на финансите.

Руското финансово министерство евентуално ще се опита да прави заплащания от запорирани сметки в задгранична валута. При крах,  ще се употребява наличната валута. При част от облигациите емисионната документи разрешава заплащания в рубли, отбелязва изданието.

Според анализатори обаче за идните погасявания се изисква наложително заплащане във валута. В същото време Русия показва, че няма терзания от банкрут, което най-вероятно значи, че нужните запаси и механически благоприятни условия за осъществяване на отговорностите към този момент са налични, обобщава изданието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР