Русия отбеляза годишнината от края на Втората световна война по

...
Русия отбеляза годишнината от края на Втората световна война по
Коментари Харесай

Голям парад в Москва за 9 май

Русия означи годишнината от края на Втората международна война по традиция с обилен церемониал на Червения площад, в наличието на президента Владимир Путин и представители на държавното управление.

На площада дефилираха повече от 130 единици бойна техника и над 13 000 военнослужещи.

Така и не излетяха 74-те готови самолета и вертолета – времето не го разреши.
Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: Reuters
Президентът и главнокомандващ на съветските въоръжени сили Владимир Путин възхвали героизма на бранителите на родината и прикани за минута безмълвие в тяхна памет: „ Днес всички те са на пиедестала на грандиозната победа. Заради нея те водиха война и работиха, изминаха жертвения път на безчовечен тествания и в неумираща неотстъпчивост устояха на пъкъла на сраженията”.
Парадът в Москва - без авиация Лошото време спря самолетите и хеликоптерите
По-късно в Москва ще се организира и шествието „ Безсмъртния полк”, в което се чака да се включат над 1 милион души. Паради и шествия има и доста други градове на Русия, а тази вечер успеха ще бъде ознаменувана и с празнични салюти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР