Русия свали 20 дрона над Крим след поредица от атаки срещу Москва

...
Русия осуети нападение от 20 украински дрона, насочени към анексирания
Коментари Харесай

Русия осуети нападение от 20 украински дрона, насочени към анексирания от Москва Крим през нощта, според руското министерство на отбраната

От Асошиейтед прес, 12 август 2023 г., 4:24 ч. Украйна, но стратегията послужи да обезпокои руснаците и да им покаже последствията от конфликта.

Дрон атаките се увеличиха през последните седмици както срещу Москва, така и срещу Крим, който Русия анексира от Украйна през 2014 г. - ход, който по-голямата част от света смяташе за незаконен.

Длъжностни лица в Киев нито потвърдиха, нито отрекоха евентуалното участие на Украйна в опита за атаки.

На друго място Русия заяви в събота, че си е върнала контрола над село Урожайне в най-източната област Луганск в Украйна в една нощна контраатака.

73-годишна жена е била убита рано сутринта в събота при руски обстрел на североизточния район на Харков в Украйна, според регионалния губернатор Олег Синиегубов.

Украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко каза, че един полицай е бил убит и 12 души са ранени, когато управляема руска въздушна бомба удари град Орихов в частично окупираната южна Запорожка област на Украйна. Четирима от ранените също са полицаи, каза той.

___

Следете отразяването на AP за войната в Украйна: https://apnews.com/ hub/russia-ukraine

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР