Русия остро разкритикува изказването на представителка на Европейската агенция за

...
Русия остро разкритикува изказването на представителка на Европейската агенция за
Коментари Харесай

Сравнението с руска ролетка разгневи създателите на Спутник V

Русия остро разкритикува изявлението на представителка на Европейската организация за медикаментите (ЕАЛ), която съпостави незабавното разрешаване на имунизацията " Спутник V " от някои европейски страни с " съветска рулетка ", съобщи Франс прес.

" Искаме обществено опрощение от Криста Виртхумер-Хохе от ЕАЛ за негативните й мнения към членове на Европейски Съюз, които дават директно утвърждение на " Спутник V ", се споделя в формалния акаунт в Туитър на основателите на имунизацията - държавният научноизследователски център " Гамалея " и Руският върховен фонд.

" Подобни мнения са неуместни и вредят престижа на ЕАЛ и на процедурата й по оценяване ", се прибавя в туита, като се загатват " вероятни политически намеси ".

Снощи председателката на управителния съвет на ЕАЛ посъветва страните от Европейски Съюз да не дават незабавно позволение на имунизацията против новия ковид " Спутник V ", като съобщи, че към този момент няма задоволително данни за имунизираните с нея.

" Това си е малко като съветска
рулетка ", сподели тя в отговор на въпрос от австрийската телевизия О Ер Еф.

" Засега нямаме данни за страничните въздействия при имунизираните ", съобщи тя и прикани европейските страни да изчакат ЕАЛ да утвърди имунизацията.

Миналата седмица ЕАЛ стартира да преглежда " Спутник V " за вероятно прилагане в Европейски Съюз. След това известие съветските управляващи обявиха, че са подготвени да доставят ваксини за 50 милиона европейци от юни.

Руският фонд посочи през днешния ден, че имунизацията му към този момент е утвърдена в 46 страни и укори ЕАЛ, че " месеци наред е отлагала " процедурата по одобрение на " Спутник V ".

Редица страни от Европейски Съюз губят самообладание от процедурата за утвърждение на ваксини от съюза, която считат за прекомерно бавна, и се ориентират към към момента неодобрени ваксини, като Унгария, която от предишния месец стартира да употребява съветската ваксина, отбелязва Агенция Франс Прес.

Поръчки за " Спутник V " направиха също Чехия и Словакия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР