Русия ограничава достъпа до въздушното си пространство за всички въздухоплавателни

...
Русия ограничава достъпа до въздушното си пространство за всички въздухоплавателни
Коментари Харесай

Русия затваря въздушното пространство за британски самолети

Русия лимитира достъпа до въздушното си пространство за всички въздухоплавателни средства, "притежавани, наети или експлоатирани от лица, свързани с Англия или регистрирани във Англия ", оповестиха съветските регулатори на въздушното придвижване в петък, съобщи RT.

Ограничението влезе в действие в 11 ч. московско време (8 ч. по Гринуич) и включва директни полети през съветското въздушно пространство, оповестиха от Росавиация. Забраната е наложена в отговор на сходни "враждебни решения " от страна на английското управление, съобщи регулаторът.

В четвъртък Англия забрани на съветския авиопревозвач "Аерофлот " да прави полети през нейното въздушно пространство. Тя е част от пакета наказания, наложени за да се накаже Русия за военното нахлуване против Украйна по-рано денем.

Росавиация съобщи, че се е пробвала да организира съвещания с Англия по отношение на този ход, само че настояването е било отхвърлено, което е довело до решението на Русия да предприеме ответни дейности.

В четвъртък сутринта Русия атакува Украйна, заявявайки, че това е единствената опция, която ѝ остава заради продължаващото разширение и военно наличие на НАТО в Украйна и неуспеха на Киев да договаря за мир с отцепническите райони Донецк и Луганск, които Москва призна за суверенни страни в понеделник.

Западните страни, в това число Обединеното кралство, осъдиха Русия за този ход. Санкциите, наложени на страната, са ориентирани най-много против финансовия ѝ бранш и способността ѝ да внася високотехнологични артикули.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР