Русия официално се оттегли от международен пакт за сигурност, който

...
Русия официално се оттегли от международен пакт за сигурност, който
Коментари Харесай

Русия официално се оттегли от Договора за обикновените въоръжени сили в Европа

Русия публично се отдръпна от интернационален пакт за сигурност, който лимитира потреблението на стандартни оръжия, заявявайки, че разширението на НАТО е направило такова съдействие невероятно.

След като разгласи желанието си да излезе от Договора за елементарните въоръжени сили в Европа (CFE) по-рано тази година, Русия публично се отдръпна от историческия пакт в среднощ във вторник.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Русия твърди, че е изстреляла ракета Bulava, способна да носи нуклеарно оръжие, от нова подводница Ще ОАЕ ще навредят на Русия с експортния надзор, с цел да угодят на Съединени американски щати на фона на войната в Израел? Русия бомбардира украинско зърно порт Одеса Русия и Мианмар стартират първите морски учения завършек на списъка

Наричайки го „ история “, Министерството на външните работи на Русия съобщи, че договорът не дава отговор на ползите на Русия, добавяйки, че страните от НАТО са почнали да заобикалят рестриктивните мерки, наложени с разширението на водения от Съединени американски щати боен съюз.

Този ход идва по-малко от седмица, откакто президентът Владимир Путин анулира ратификацията на страната си на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити (CTBT), който не разрешава всички проби на нуклеарно оръжие, и изстреля междуконтинентална балистична ракета, способна да носи нуклеарни бойни глави от една от неговите подводници.

Какво е CFE?

Подписано през 1990 година, единствено година след рухването на Берлинската стена, CFE наложи ограничавания върху стандартните оръжия и съоръжение. Целта му беше да попречи на противниците от Студената война да натрупат сили, които биха могли да бъдат употребявани в бързо нахлуване. Пактът беше неизвестен по това време в Москва, която имаше превъзходство в стандартните оръжия.

НАТО твърди, че Русия не е спазвала изискванията на контракта в продължение на доста години, акцентирайки преустановяване на присъединяване през 2007 година и прекъсване на дейното присъединяване през 2015 година


Повече от година след пълномащабното навлизане в Украйна през февруари 2022 година Путин през май подписа декрет за денонсиране на пакта.

„ Договорът CFE беше подписан в края на Студената война, когато образуването на нова архитектура на световна и европейска сигурност, учредена на съдействие, изглеждаше допустимо и бяха направени подобаващи опити “, сподели съветското външно министерство.

„ Дори формалното опазване на ДОВСЕ стана недопустимо от позиция на фундаменталните ползи на Русия в региона на сигурността “, добави министерството, отбелязвайки, че Съединени американски щати и техните съдружници не са утвърдили обновена версия на съглашението през 1999 година

Съединени американски щати и техните съдружници свързаха утвърждението на приспособеното ДОВСЕ от 1999 година с изтеглянето на войските от Русия от Грузия и Молдова. Русия сподели, че връзката е неверна.

Отношенията със Съединени американски щати „ под нулата “

Войната в Украйна провокира най-лошата рецесия в връзките на Москва със Запада от дълбините на Студената война. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели през уикенда, че връзките със Съединени американски щати са „ под нулата “.

НАТО по-рано осъди решението на Русия да излезе от ДОВСЕ, заявявайки, че то подкопава евроатлантическата сигурност.

„ Русия от доста години не съблюдава отговорностите си по ДОВСЕ “, съобщи НАТО през юни. „ Агресивната война на Русия против Украйна и съучастничеството на Беларус е в несъгласие с задачите на ДОВСЕ. “

През 2011 година, в отговор на съветското „ прекъсване “, което Вашингтон сподели, че не е разрешено от контракта, Съединени американски щати и НАТО престанаха да го ползват във връзка с Русия, съгласно Държавния департамент.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР