Русия очаква резултатите от разследването на експлозиите на газопроводите Северен

...
Русия очаква резултатите от разследването на експлозиите на газопроводите Северен
Коментари Харесай

Русия може да поиска обезщетение за експлозиите на Северен поток

Русия чака резултатите от следствието на детонациите на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 " в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да подаде иск за обезщетение. Това съобщи шефът на Департамента за икономическо съдействие към съветското външно министерство Дмитрий Биричевски, предава РИА Новости.

" Разследването към момента не е завършило, чакаме резултатите от него в Съвета за сигурност, тогава ще забележим какво да вършим ", разяснява Биричевски в отговор на подобаващ въпрос на публицист.

На 11 ноември американският вестник The Washington Post съобщи, че координатор на интервенцията по взривяването на газопроводите е някогашният пълководец на един от отделите за специфични интервенции на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), Роман Червински. Коментирайки тези данни, някогашният офицер от американското военно разузнаване Скот Ритър съобщи, че Централно разузнавателно управление на САЩ се пробва да " очерни " Украйна, като я упреква във взривяване на газопроводите, напомня вестник  " Известия ".

Преди това, на 5 октомври, съветският президент Владимир Путин съобщи, че унищожаването на двата газопровода е интернационален тероризъм. Той уточни, че на Русия не е разрешено да проверява събитията към саботажа, макар предложенията и многократните апели.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР