Русия обяви за издирване магистрат в Международния наказателен съд (МНС),

...
Русия обяви за издирване магистрат в Международния наказателен съд (МНС),
Коментари Харесай

Русия издаде заповед за арест на още един съдия от Международния наказателен съд

Русия разгласи за търсене магистрат в Международния углавен съд (МНС), който през март издаде правосъдна заповед за арест на съветския президент Владимир Путин по обвинявания във военни закононарушения, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Съдия Серхио Херардо Угалде Годинес беше включен в листата на търсените лица по член от Наказателния кодекс на Руската федерация “ в онлайн базата данни на  вътрешното министерство в Москва, само че без да се загатва съответно хипотетичното му закононарушение.

Русия е оповестила за търсене по-голямата част от управлението на МНС, откакто през март съдът издаде заповеди за арест на Путин и на комисаря по правата на децата при президента на Руската федерация Мария Лвова-Белова по обвиняване в нелегално депортиране на стотици деца от Украйна, което е военно закононарушение, съобщи Ройтерс.
Русия признава, че е трансферирала хиляди деца отвън Украйна, само че споделя, че това е направено извънредно за отбрана на сираци и на деца, изоставени във военната зона.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР