Русия обяви тази вечер, че е разпространила първи кадри от

...
Русия обяви тази вечер, че е разпространила първи кадри от
Коментари Харесай

Москва разпространи първи кадри от мястото на катастрофата с Ил-76

Русия разгласи довечера, че е популяризирала първи фрагменти от хипотетичното място, на което се разруши съветски боен аероплан покрай границата с Украйна, с който според Москва са били превозени 65 украински военнопленници, съобщи Франс прес.

Във видео с дълготрайност от близо 40 секунди, публикувано от Руския следствен комитет, претрупан от Москва със почналото следствие за " тероризъм ", се виждат няколко проекта от гориста зона и от заснежено поле. Виждат се и няколко повалени на земята дървета и огромно парче от смачкана ламарина, само че няма никакъв знак за големи остатъци от боен аероплан Ил-76, чиято дължина доближава близо 50 метра. На земята, върху снега, видеото демонстрира сложни за идентификация парчета и човешки остатъци от едно или две тела, които са замъглени на фрагментите, както и следи от кръв.

Франс прес не може да разпознава към този момент мястото, на което е направено видеото, нито по кое време е било направено то.

Русия твърди, че Украйна е свалила руския боен аероплан с 65 украински военнопленници, които е трябвало да бъдат разменени същия ден.

Във видеото, оповестено от съветските следователи, никакъв детайл от показаните на кадрите не удостоверява непосредствено наличието на тези украински военнопленници.

От своя страна, Украйна, която остава внимателна по този епизод, не удостовери съветските изказвания за събаряне на самолета, само че акцентира желанието си да продължи да взима под прицел военни цели на съветска територия, отбелязва Франс прес.

Украинското военно разузнаване установи, че липсва надеждна и цялостна информация по отношение на пасажерите в самолета.

Украинският президент Володимир Зеленски, от своя страна, изиска интернационално следствие, с цел да се хвърли светлина върху този случай.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР