Русия обяви, че в понеделник ще отвори нови хуманитарни коридори

...
Русия обяви, че в понеделник ще отвори нови хуманитарни коридори
Коментари Харесай

По молба на Макрон: Русия отваря коридори за евакуация в Киев, Харков и още градове

Русия разгласи, че в понеделник ще отвори нови филантропични коридори в " редица украински градове ", с цел да разреши на цивилните да се изтеглят.

По данни на съветското Министерство на защитата - прекратяването на огъня ще стартира в 10:00 ч. московско време (9 ч. българско). Маршрути за евакуация ще бъдат основани в столицата Киев, както и в Харков, Мариупол и Суми. Всички тези градове сега са подложени на съветски бомбардировки. 

Украинските управляващи към момента не са удостоверили информацията, представена от държавните съветски медии. Русия подхваща стъпката по експлицитната молба на френския президент Еманюел Макрон, както и предвид на обстановката в тези градове, се акцентира в изказването.

Според AFP коридорът от Киев води само към Беларус - съдружникът на Москва, откъдето съветските военни влязоха, с цел да нападат украинската столица. Коридорът от Харков води към територията на Русия, а останалите направления - към други украински градове или също към Русия.

Предишния път, в който Кремъл разгласи отваряне на коридори за цивилното население, съветските военни откриха огън, щом евакуацията стартира, което приключи цялостния развой.

През уикенда се провалиха два опита за отваряне на маршрут, който да разреши на цивилните да се изтеглят от Мариупол в югоизточната част на страната.

За през днешния ден е плануван третият кръг от руско-украинските договаряния за помирение, откакто диалозите от предходната седмица не дадоха забележим резултат.

По-рано през днешния ден украинското Министерство на защитата съобщи, че Москва прегрупира военните си сили, доставя запаси през Беларус и се готви за огромна офанзива против столицата Киев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР