Русия обяви, че изгражда укрепления на анексирания Кримски полуостров, след

...
Русия обяви, че изгражда укрепления на анексирания Кримски полуостров, след
Коментари Харесай

Москва строи укрепления в Крим, Киев пък отваря жп линията до Херсон

Русия разгласи, че построява укрепления на анексирания Кримски полуостров, откакто войските й отстъпиха в прилежащата Херсонска област поради контраатака на Киев, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Под мой надзор на територията на Крим се организират укрепителни работи за да се подсигурява сигурността на кримчаните ", заяви Сергей Аксьонов - губернаторът, подложен от Москва след анексирането на полуострова през 2014 година Той обаче посочи, че сигурността на Крим зависи " основно от ограничения, които да се подхващат на територията на Херсонска област ", граничеща с южния украински полуостров.

Оттеглянето на съветските военни, напуснали по-специално районния център Херсон, даде опция на Киев да приближи артилерията си към Крим, нееднократно обстрелян през последните месеци, отбелязва Агенция Франс Прес. Миналия месец Кримският мост, свързващ полуострова с територията на Русия, бе опустошен отчасти при детонация, зад която съгласно Москва стои Украйна. В Крим имаше и други офанзиви, които бяха приписани на украинските въоръжени сили, да вземем за пример против съветския флот в Севастопол и против съветски военни инфраструктурни обекти. 

Властите в Киев пък оповестиха, че отварят още веднъж железопътната линия сред столицата Киев и Херсон - тъкмо седмица след изтеглянето на съветската войска от този значим южен град. Първата комбинация ще тръгне през днешния ден от Киев в 22:14 ч. (20:14 по Гринуич) и на следващия ден към 09:00 ч. (07:00 по Гринуич) ще дойде в Херсон, уточни във Facebook Сергий Глан от администрацията на южната област. С влака ще пътуват към 200 пасажери, посочи той.

След като през вчерашния ден въоръжените сили на Русия нанесоха удари по военната и енергийната инфраструктура на Украйна, на всекидневния си брифинг през днешния ден от МО заявиха, че са употребявани оръжия с огромен обхват, с цел да бъдат изумени отбранителни и индустриални цели, в това число фабрики за произвеждане на ракети.

Около 10 милиона души в Украйна са останали без ток след съветските удари, сподели през вчерашния ден президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение. Той добави, че украинските управляващи са разпоредили насилствени спешни спирания на електрозахранването на някои места.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР