Русия обвини САЩ, че подклажда истерия“ около кризата на украинската

...
Русия обвини САЩ, че подклажда истерия“ около кризата на украинската
Коментари Харесай

Русия обвини американските медии в лъжлива и изопачена информация за кризата с Украйна

Русия упрекна Съединени американски щати, че подклажда „ нервност “ към рецесията на украинската граница. Изявлението на представителя на Кремъл Дмитрий Песков идва в деня, в който Съвета за сигурност на Организация на обединените нации заседава по тематиката с спора сред Москва и Киев. Според Песков – американските медии преувеличават страховете за съветска инвазия в Украйна.

„ За наша паника, в последно време американските медии разгласяват доста огромно количество непроверена, изопачена и съзнателно лъжлива информация за протичащото се в Украйна и към нея “, съобщи той в понеделник, представен от CNN.

„ Истерията, раздухвана от Вашингтон, провокира нервност и в Украйна - съвсем дотам, че хората си стягат багажа за фронта. Това е реалност ", добави Песков, разяснявайки несъгласието на украинския президент Володимир Зеленски със Съединени американски щати по отношение на равнището на съветската опасност.

По време на телефонен диалог предходната седмица американският президент Джо Байдън предизвести Зеленски, че съветската офанзива е „ неизбежна “. Украинският президент обаче удостовери позицията си, че опасността от страна на Русия остава " рискова, само че двусмислена " и не е несъмнено, че ще бъде осъществено нахлуване.

В понеделник Песков прикани Съединени американски щати и европейските им съдружници " да възприемат по-конструктивен метод " и съобщи, че опасността от наказания от страна на Обединеното кралство е " извънредно тревожна ".

" Това е мотив за сериозна угриженост за интернационалните финансови структури и бизнеса ", сподели Песков. " Това е открита офанзива против бизнеса “.

Външният министър на Обединеното кралство Лиз Тръс съобщи този уикенд, че Англия ще вкара ново законодателство, разширяващо глобите и ориентирано към съответни лица, близки до Кремъл, в случай че Русия нахлуе в Украйна.

Администрацията на Байдън също е определила няколко елитни съветски държавни чиновници и бизнес водачи, на които Съединени американски щати имат намерение да наложат наказания, в случай че Русия навлезе в Украйна, съобщи почитан чиновник на администрацията пред CNN.

" Като цяло англо-саксонците ескалират напрежението на европейския континент ", съобщи Песков.

Дипломатическите старания за деескалация на обстановката не престават. Миналата седмица Съединени американски щати и НАТО показаха на Москва писмени отговори, целящи да възпрат съветско навлизане в Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров съобщи в четвъртък, че писмата не са дали отговор на опасенията на Москва по отношение на разширението на военния алианс на изток.

В понеделник Песков отхвърли да предложи съответна времева рамка за отговора на Путин по отношение на документите. " Веднага щом той сметне, че е належащо - не мога да ви дам точна дата ", сподели представителят.

Според представител на „ Даунинг стрийт “ министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън ще отлети за Украйна за диалози във вторник, съпроводен от Тръс. След това Лавров и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън ще беседват по телефона, заяви пред кореспонденти говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР